'Flugt' nomineret til European Film Awards

NOMINERINGER. Jonas Poher Rasmussens 'Flugt' er i spil til tre priser ved European Film Awards. De "europæiske Oscars" afholdes den 11. december i Berlin.

Det blev til to nomineringer til den animerede dokumentarfilm 'Flugt', da det europæiske filmakademi tirsdag afslørede kandidaterne til årets prisuddeling, European Film Awards, populært kaldet de europæiske Oscar. I alt er filmen nu nomineret til tre priser:

Som bedste europæiske dokumentarfilm, bedste europæiske animationsfilm samt til de europæiske universiteters filmpris, annonceret i september.

European Film Awards afholdes den 11. december, hvor alle vinderne hyldes ved en ceremoni i Berlin.

Jonas Poher Rasmussens film om vennen Amin, der for første gang beretter om sin lange flugt fra Afghanistan til Danmark for 25 år siden, vandt for nylig Nordisk Råds Filmpris og blev i oktober udpeget som Danmarks Oscar-kandidat.

'Flugt' var udvalgt til Cannes Festivalens særlige digitale udgave i 2020 og har vundet priser på de store anerkendte festivaler i blandt andet Sundance, Göteborg og Annecy. Filmen er for nylig blevet nomineret til priser ved Gotham Awards og Critics Choice Documentary Awards, to prestigefyldte amerikanske prisuddelinger. 

Også to udenlandske film med dansk deltagelse er nomineret til årets European Film Awards: den svenske animationsfilm 'Abestjernen' af Linda Hambäck, med dansk koproduktion af Nørlum, og 'Verdens værste menneske' af Joachim Trier og med danske Snowglobe som koproducent, der er nomineret i kategorierne for bedste kvindelige skuespiller og bedste manuskript.

Få overblik over alle nomineringer til European Film Awards 2021 og til de europæiske universiteters filmpris.

Susanne Bier modtager desuden en hæderspris for sin fornemme internationale karriere, udmeldt af det europæiske akademi i september. Læs nyheden.

Tidligere danske prisvindere

I 2020 ryddede Thomas Vinterbergs 'Druk' bordet med fire priser ud af fire nomineringer, blandt andet for bedste instruktør og hovedprisen for bedste europæiske film.

Find den samlede oversigt over tidligere danske prisvindere.

European Film Awards

Den årlige prisuddeling er organiseret af det europæiske filmakademi (European Film Academy), der blev etableret i 1988 med det formål at fremme Europas filmkultur.

Akademiet tæller i dag mere end 4.100 filmfolk. Ud over European Film Awards organiserer akademiet også seminarer og workshops med fokus på filmpolitik, økonomi, kreative samarbejder og uddannelse.