Første kig på Margrete Den Første

TEASER. Se Trine Dyrholm i rollen som Margrete I – dronning af Danmark, Norge og Sverige – i Charlotte Sielings historiske drama.

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete I planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb, men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Ud over Trine Dyrholm har filmen Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase, Simon J. Berger og Paul Blackthorne på rollelisten.

Charlotte Sieling har skrevet manuskriptet sammen med Jesper Fink og Maya Ilsøe. Birgitte Skov og Lars Bredo Rahbek har produceret for SF Studios med støtte fra Filministuttet. ’Margrete Den Første’ forventes at få biografpremiere i sensommeren 2021.