enda

Charlotte Sieling

(1960 – )

Instruktør, manuskriptforfatter, skuespiller. Født 13/7 1960. Uddannet på Statens Teaterskole i 1985 og på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje i 1995.

Sieling arbejdede fra 1985 til 1994 som skuespiller på forskellige teatre, fra den eksperimenterende scene til Det Kongelige Teater. Rollerne tæller blandt andet Ophelia i Shakespeares 'Hamlet' og Esmeralda i Victor Hugos 'Klokkeren fra Notre Dame'. Blandt hendes roller på film og tv kan nævnes den svenske mini-serie 'Rosenbaum' (1993), Jon Bang Carlsens 'Carmen & Babyface' (1995), Carsten Sønders 'Elsker, elsker ikke' (1995) og Jørn Faurschous 'Farligt venskab' (1995).

Sieling har etableret sig som en af landets store tv-instruktører og har instrueret afsnit til 'Rejseholdet', 'Forbrydelsen', 'Krøniken' og 'Broen' – de sidste to også i rollen som konceptuerende instruktør. Også internationalt har Sieling slået sit navn fast inden for genren som instruktør på amerikanske serier som 'White Collar', 'The Americans', 'Homeland' og 'Queen of the South' (som konceptuerende instruktør).

Sieling spillefilmdebuterede med 'Over gaden under vandet' (2009). 'Mesteren' (2017) er hendes anden spillefilm.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Happy ending 2018 Trine DK/Spillefilm
Mesteren 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Idealisten 2015 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Borgen 3 2013 Instruktion Tv-serie
Spidse albuer, blødende knæ 2013 Mor DK/Kort fiktion
Broen 1 2011 Instruktion Tv-serie
Over gaden under vandet 2009 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Forbrydelsen II 2009 Instruktion Tv-serie
Vanvittig forelsket 2009 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Make My Day 2008 Sygeplejerske DK/Kort fiktion
Deroute 2008 Dot Tv-serie
D.A.D: True Believer 2008 Voice over-coach DK/Dokumentarfilm
45 cm - Or Love as a Symbolic Communication Medium 2007 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Forbrydelsen 2007 Instruktion Tv-serie
Supervoksen 2006 Pernille DK/Spillefilm
Den onde lejer 2006 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Anklaget 2005 Miriam DK/Spillefilm
H.C. Andersen - historien om en digter 2005 Stemme Tv-film
Mors dag 2005 Konsulent DK/Kort fiktion
Krøniken 2004 Instruktion Tv-serie
De fem benspænd 2003 The Naked Woman ("Obstruction #4") DK/Dokumentarfilm
Kommissarie Winter 2001 Poulsen Tv-serie
Rejseholdet 2000 Instruktion Tv-serie
Tut & Tone 1999 Instruktion DK/Kort fiktion
Tifanfaya 1998 Tifanfayas mor DK/Kort fiktion
Den vita lejoninnan 1996 Baiba U/Spillefilm
En loppe kan også gø 1996 Nana DK/Spillefilm
Carmen & Babyface 1995 Tysklærerinden DK/Spillefilm
Filmskolen 1995 Medvirkende Tv-film
Farligt venskab 1995 Jonas' mor DK/Spillefilm
Elsker, elsker ikke 1995 Hannah DK/Spillefilm
Frække Frida og de frygtløse spioner 1994 Jytte, Fridas mor DK/Spillefilm
Life Is a bitch 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det bli'r i familien 1993 Merete DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1992 Dronning Sofie Amalie Tv-serie
Fædre og sønner 1991 Medvirkende Tv-film
Farlig leg 1990 Pia DK/Spillefilm
Notater om kærligheden 1989 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Mord i Paradis 1988 Lisbeth, Kurts søster DK/Spillefilm
Bill og Daphne 1987 Janet Tv-serie
Ansigterne 1986 Medvirkende Tv-film
Oviri 1986 Gæst hos Durand-Ruel DK/Spillefilm
Aristocats 1970 Frou Frou (1994-versionen) U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lithuania Scanorama Film Forum 2017-11-09 Mesteren
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Mesteren
München International Film Festival 2017-06-22 Mesteren
Seattle International Film Festival 2017-05-18 Mesteren
Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2017-04-28 Mesteren
Berlinale 2017-02-09 Mesteren
Santa Barbara Int. Film Festival 2017-02-01 Mesteren
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Mesteren
Rotterdam, International Film Festival 2017-01-25 Mesteren
Lithuania Scanorama Film Forum 2010-11-11 Over gaden under vandet
Sao Paulo Int. Film Festival 2010-10-21 Over gaden under vandet
Warsaw International Film Festival 2010-10-08 Over gaden under vandet
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Over gaden under vandet
Cannes, Festival de 2010-05-12 Over gaden under vandet
Berlinale 2010-02-11 Over gaden under vandet
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Over gaden under vandet
Oulu Nordisk Panorama 2007-09-21 45 cm - Or Love as a Symbolic Communication Medium
Odense Internationale Film Festival 2007-08-27 45 cm - Or Love as a Symbolic Communication Medium
Odense Internationale Film Festival 1999-08-16 Tut & Tone
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.