"Mesteren er noget, jeg virkelig har nydt"

INTERVIEW. Charlotte Sieling har igen vendt sig mod spillefilmformatet med "Mesteren", der får nordisk premiere på Göteborg Filmfestivalen i disse dage. Læs vores engelsksprogede festivalinterview med Sieling, der har instrueret og skrevet filmen med udgangspunkt i sin egen opvækst i en kunstnerfamilie. Dansk premiere er den 2. marts.

Charlotte Sieling er i Danmark mest kendt som instruktør af tv-serier som "Rejseholdet", "Krøniken" og "Borgen". Nu er hun på vej med sin anden spillefilm, "Mesteren", efter spillefilmdebuten "Over gaden under vandet" fra 2009.

"Mesteren", som Sieling også har skrevet manuskript til, har Søren Malling i hovedrollen som en succesfuld kunstner, hvis egocentriske livsstil bliver forstyrret, da hans søn Casper, som han ikke kender, pludselig dukker op og endda viser sig at være en berømt gadekunstner.

I et interview med Screen-skribenten Wendy Mitchell fortæller Charlotte Sieling, hvordan historien udsprang af en lyst til at udforske fænomenet "manden". "Jeg havde en enkel ide, som jeg ville undersøge: Hvad er det med mænd?" Som valg af miljø tog hun udgangspunkt i sin egen opvækst.

"Min far var musiker og maler, og jeg har været omgivet af kunstnere hele mit liv. Det er noget, jeg har forstand på."

Efter at have haft succes de senere år som instruktør på flere amerikanske serier glædede det Sieling at kunne forfølge sin egen historie i "Mesteren". "Jeg havde en masse gode oplevelser (med at lave de amerikanske serier). Men det handlede jo i bund og grund om at få andres drømme til at gå i opfyldelse. At lave 'Mesteren' er noget, jeg virkelig har nydt."

Læs Wendy Mitchells interview med Charlotte Sieling på engelsk.

"Mesteren" deltager i hovedkonkurrencen ved Göteborg Filmfestival (27. januar – 6. februar) og bliver vist i forbindelse med en live-streaming begivenhed ved Rotterdam Filmfestivalen (25. januar – 5. februar). Filmen får premiere i de danske biografer den 2. marts.

Filmen er produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se trailer