FolkeBio på Bornholm

FOLKEMØDE 2014. Det Danske Filminstitut inviterer til filmvisninger og debat under Folkemødet i Allinge den 12.-15. juni i samarbejde med dagbladet Politiken.

Danske dokumentarfilm er med til at påvirke den offentlige debat og sætte politiske dagsordner, både nationalt og internationalt. Det er der markante eksempler på under årets Folkemøde på Bornholm, hvor flere af filmene i FolkeBio danner udgangspunkt for debatter og samtaler. 

Med baggrund i den Oscarvindende "The Act of Killing" inviterer Danske Filminstruktører til debat, hvor Christina Rosendahl interviewer Joshua Oppenheimer om filmens effekt på medier og samfund, og et panel med Mette Gjerskov (S) og Per Stig Møller (K) diskuterer, hvordan film som "The Act of Killing" påvirker vores holdninger, og hvorfor filmmediet er så stærkt i forhold til publikum og beslutningstagere. 

Folkemødet

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i den nordbornholmske havneby, Allinge. 

Folkemødet er en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne. 

Folkemødet 2014 åbner torsdag den 12. juni og lukker søndag den 15. juni. 

Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesse-organisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutnings-tagerne ansigt til ansigt.

Læs mere på Folkemødets hjemmeside.

I forbindelse med visning af "Voldtægt som krigsvåben" afholder Udenrigsministeriet og Den Britiske Ambassade et arrangement med udenrigsminister Martin Lidegaard, den britiske ambassadør Vivien Life m.fl. om, hvordan brugen af voldtægt som krigsvåben kan stoppes. 

Efter snigpremiere på Phie Ambos "Så meget godt i vente ..." er der debat med fødevareminister Dan Jørgensen og grundlægger af Aarstiderne, Søren Ejlersen. Forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (EL) møder op efter snigpremiere på "Drone" – der fokuserer på konsekvenserne af moderne krigsførelse. Og i forbindelse med den biografaktuelle "Våbensmuglingen" kan publikum møde Claus Juul fra Amnesty International. 

Også Bjørn Nørgaard - billedhugger, performancekunstner og tidligere professor - besøger FolkeBio i forbindelse med snigpremiere på ”Freak Out!” om en alternativ, hippie-lignende bevægelses fødsel i begyndelsen af 1900-tallet.

Det er tredje gang, at Det Danske Filminstitut i samarbejde med Politiken har indrettet biograf i en gammel Lade i Allinge, hvor der i løbet af tre dage bliver vist ni dokumentarfilm og en spillefilm.

PROGRAM FOR FOLKEBIO

Torsdag den 12. juni

15.00 Våbensmuglingen Instruktør Andreas Koefoed

Efterfølgende debat med Claus Juul, Amnesty International, og Andreas Koefod. Ordstyrer: Kristian Madsen.

18.00 Drone Instruktør Tonje Hessen / Snigpremiere

Efterfølgende debat med forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (EL). Ordstyrer: Michael Jarlner.

20.00 The Act of Killing Instruktør Joshua Oppenheimer

Filmens producer Signe Byrge Sørensen vil være til stede efter filmen. Danske Filminstruktører inviterer til debat med bl.a. instruktør Joshua Oppenheimer fredag kl. 17.30-19.00 i Kulturens telt.

Fredag den 13. juni

11.30 Voldtægt som krigsvåben Instruktører Annette Mari Olsen og Katia Forbert Petersen.

Udenrigsministeriet og Den Britiske Ambassade afholder debatmøde med udenrigsminister Martin Lidegaard og den britiske ambassadør Vivien Life m.fl. fredag kl. 13.00 i Udenrigsministeriets telt.

13.00 Så meget godt i vente ... Instruktør Phie Ambo / Snigpremire
Efterfølgende debat med fødevareminister Dan Jørgensen og Søren Ejlersen, Aarstiderne. Ordstyrer: Mette Højbjerg. Medarrangør: CPH:DOX.

16.00 Forhandleren Instruktør Karen Stokkendal Poulsen

19.00 Ai Weiwei The Fake Case Instruktør Andreas Johnsen

Lørdag den 14. juni

13.00 Freak Out! Instruktør Carl Javér / Snigpremiere 

Efterfølgende samtale med billedkunstner Bjørn Nørgaard. Ordstyrer: Christoffer Emil Bruun.

16.0 Født til at kæmpe Instruktør Susann Østigaard, Beathe Hofseth.

19.00 Klumpfisken Instruktør Søren Balle / Spillefilm.

Forfilm: Christiansborg Slotscirkus Instruktør: Karsten Mungo Madsen Der er fri entré til alle visninger.