Første skoledag med Klassekabalen

PREMIERE. Dokumentarserien "Klassekabalen" om en 5. klasse får den 10. august gallapremiere i Grand, hvor eleverne vil debattere med undervisningsminister Ellen Trane Nørby. Serien får samme aften tv-premiere på DR Ultra.

300 skolebørn fejrer mandag eftermiddag første skoledag i Grand Teatret i København, hvor de er inviteret til gallapremiere på de tre første afsnit af dokumentarserien "Klassekabalen". Serien, der er instrueret af Ulla Søe, følger en 5. klasse gennem et år med fokus på elevernes trivsel og sociale relationer. Ved arrangementet vil nogle af eleverne deltage i en paneldebat med den nye undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Serien får tv-premiere på DR Ultra samme aften klokken 20:00.

5. a på Rosenlundsskolen kæmper med samme problematikker mange andre klasser. De otte piger og 15 drenge synes alle, at de har en god og livlig klasse, men også at sammenholdet kunne være bedre.

"Børn har brug for at spejle sig i andre børn, og serien her kan måske være med til at give dem en oplevelse af, at de ikke er alene med de tanker og problemstillinger, de går rundt med," siger instruktør Ulla Søe. "For en 12-årig er klassen en af de vigtigste sociale arenaer overhovedet, og relationen til klassekammeraterne betyder uendelig meget. Det har været vigtigt for mig at tage dette rum og dets betydning lige så alvorligt, som børnene gør det, og alle seks afsnit handler derfor om relationer til klassekammerater og om at finde sin plads i klassens relationer."

"Klassekabalen" er produceret af Mette Mailand for Plus Pictures og DR med støtte fra Det Danske Filminstitut og Undervisningsministeriet.

Hele serien bliver tilgængelig på Filmcentralen senere i august måned – både på Filmcentralen Undervisning og på Filmcentralen / For alle. Samtidig bliver et omfattende undervisningsmateriale tilgængeligt.

Klassekabalen 
Mandag den 10. august kl. 20:00
DR Ultra