Gammeltoft direktør for filmfond

PENGE. Københavns Filmfond har fået en direktør. Producer Thomas Gammeltoft er udpeget af filmfondens bestyrelse til at trække internationale produktioner til vor hovedstad.

Længe var der tvivl om fonden ville komme længere end til tegnebrættet, men økonomien kom på plads, og i maj kunne bestyrelsen præsenteres. Nu er direktøren på plads. Thomas Gammeltoft sætter sig i direktørstolen for Københavns Filmfond den 1. september, hvorfra han skal arbejde på at få udenlandske selskaber til at lægge deres produktion i København.

"En filmfond i København kan blive prikken over i’et for danske og internationale spillefilm og tv-serier og skabe vækst i hovedstaden. Den er længe ventet, og det er en stor ære for mig at få lov til at være med til opbygningen af den," fortæller Thomas Gammeltoft i en pressemeddelelse.

Thomas Gammeltoft står bag en lang række spille-, kort- og dokumentarfilm samt tv-produktioner. Bl.a. har han været producer på Hella Joofs og Henrik Ruben Genz' film med sit selskab Fine & Mellow.

Områdedirektør på Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, ser frem til et frugtbart samarbejde med fonden.

"Københavns Filmfond er etableret. Fonden kan medvirke til at styrke dansk films internationale position og forankring og med en erfaren producer som Thomas Gammeltoft ved roret ser Filminstituttet frem til et godt samarbejde om støtte til film, der ønsker at optage i hovedstadsområdet," udtaler Claus Ladegaard.

Københavns Filmfond har et samlet budget på 35 mio. kr. til at støtte internationale filmproduktioner i København over tre år. Støtten gives som erhvervsstøtte med krav om, at de udenlandske produktionsselskaber selv lægger det dobbelte beløb i byen.

Fonden er finansieret med bidrag fra Københavns Kommune, Region Hovedstaden, syv omegnskommuner (Hvidovre, Ballerup, Frederiksberg, Brøndby, Albertslund, Furesø og Helsingør) og en række private investorer og faglige organisationer i film- og tv-branchen.

Fonden kan være med til at reklamere for København. Hvem ved, måske engang Woody Allen laver en romantisk komedie med Christiania som setting.