Göteborg Festivalens Ærespris til Lone Scherfig

HÆDER. Lone Scherfig modtager fredag den 27. januar Göteborg Filmfestivalens Ærespris for sit samlede værk, og en række af instruktørens film vises på festivalen.

Göteborg Filmfestivalen, der åbner i denne uge, hylder hvert år en nordisk filmkunstner, som efter festivaljuryens opfattelse har skabt et enestående samlet værk. I år får Lone Scherfig Æresprisen overrakt. Det sker fredag aften den 27 januar, og flere af instruktørens film vil blive præsenteret på festivalen.

Lone Scherfig har gennem de seneste ti år, hvor hun har lavet film uden for Danmark, skabt en række internationale succeser som "An Education", "One Day" og "The Riot Club", og hendes nyeste spillefilm "Their Finest" får dansk premiere den 27. april.

13 nye danske film er udvalgt til festivalen

I dette års hovedkonkurrence for bedste nordiske spillefilm, hvor der kæmpes om the Dragon Award og 1 million kr., deltager Charlotte Sielings "Mesteren" og den dansk-islandske "Heartstone" af "Gudmundur Arnar Gudmundsson.

I konkurrencen for bedste nordiske dokumentar får Frida Barkfors og Lasse Barkfors verdenspremiere med "Death of a Child", en film om at være skyld i sit eget barns død. I dokumentar-konkurrencen deltager også Andreas Dalsgaard og Obaidah Zytoons kritikerroste "The War Show", der tager os med på en personlig rejse gennem den syriske borgerkrig, og Lea Glob og Mette Carla Albrechtsens "Venus", et portræt af ungt kvindeligt begær.

Læs mere om de danske film i Göteborg