Gummi T som app

APP. "Gummi T" nøjes ikke kun med at udfolde sig på film. Hele Danmarks anti-helt får nemlig sin helt egen app med underholdning til drenge og piger. Mobile platforme som smartphones og tablets er gode bud på, hvordan film skal distribueres i fremtiden, siger Crone Film.

Spyt forhindringer ned eller dyrk mullerne i dit eget fitnesscenter. Med den nye "Gummi T"-app kan du fortsætte legen i Ole Lund Kierkegaards klassiske univers med drengen Ivan, som bliver mobbet i skolen og derhjemme, men som efter et møde med en mystisk heks går fra slapsvans til bomstærk.  

"Vi ville gerne tage de ting, som allierer sig med filmen, og som samtidig egner sig godt til spil.  Og så ville vi gerne være lidt frække og provokerende," siger Hemme, producer hos Crone Film, om app'en, hvor man blandt andet kan spytte langt i "Spytterspillet" og øge muskelmassen i "Mullerspillet".

Eksempler på tegnefilm som apps

cirkeline-appweb 

Cirkeline

Børnenes lille heltinde med det strittende sorte hår og den røde kjole med sorte prikker findes også som app. Her kan de mindste blandt andet spille billedlotteri, lege "klæ' ud", farvelægge tegninger og øve på xylofon sammen med Cirkeline og hendes trofaste følgesvende Frederik og Ingolf. App'en er gratis og beregnet til børn i alderen 2 år og op. Til nogle spil kan man købe ekstra indhold.

Lille-bamseweb2

Lille Bamse

App'en indeholder Thomas Windings klassiske illustrationer og historier om Lille Bamse. Man kan selv vælge, om man vil se filmene, læse historierne eller få læst dem op med Windings karakteristiske stemme. App'en koster 36 kroner og indeholder fire lydbøger med illustrationer og tre animationsfilm. Er beregnet til børn i fireårsalderen og op.

rasmusklump3webi

Rasmus Klump

Den godmodige og honningelskende bamse Rasmus Klump har såmænd også sin egen app. Man kan blandt andet se tegnefilm i Rasmus Klump-biografen, lytte til historier på lydbog og male i malebogen. App'en er gratis og er beregnet til børn i alderen 4 år og op.

"Gummi T"-app'en har haft et budget på 300.000 euro og har modtaget støtte fra MEDIA-programmet og Det Danske Filminstitut. Det store budget har gjort det muligt for Crone Film at udvikle ikke bare ét, men to spil.

"Hvis vi ikke havde haft økonomisk opbakning, havde en app aldrig været på tale. Nu har vi udviklet to forskellige spil, som henvender sig til to forskellige målgrupper. Et, der henvender sig mest til piger og et, der henvender sig mest til drenge," siger Hemme.

Nye distributionsveje

Crone Film har tidligere afprøvet andre distributionsplatforme. I forbindelse med premieren på den første film i Ole Lund Kierkegaard-serien, "Orla Frøsnapper", lancerede de blandt andet et spil til Nintendo DS. Crone Film håber med "Gummi T"-app'en på at nå ud til en langt bredere målgruppe.

"Mobile platforme og app's har vist sig som en af de stærkeste måder at nå ud til publikum og skabe opmærksomhed om en film i dag. Rigtig mange mennesker render rundt med en iPhone eller en iPad. Derfor har vi udviklet en app, som bygger videre på universet fra filmen," siger Hemme. 

Det er stadig en relativ ny tendens herhjemme at udvikle apps til film, men det kan være en udvikling, der er på vej for især tegnefilm. "Cirkeline" og filmatiseringen af Thomas Windings fortælling om "Lille Bamse" er allerede tilgængelige som apps, mens en app til den kommende animationsfilm "Marco Macaco" er på tegnebrættet. Ifølge Hemme kan man sagtens forestille sig, at også tredje og sidste animationsfilm baseret på Ole Lund Kierkegaards børnefortællinger, "Otto er et næsehorn", vil få et digitalt liv.

"Mobile platforme er helt klart noget, vi satser på i fremtiden. Men det kræver, at nogen er villige til at investere i projektet," siger Hemme.  

"Gummi T"-app'en er gratis med mulighed for at købe mere indhold og kan hentes i iTunes Store. App'en er beregnet til børn på fire år og op.

Filmen "Gummi T" er instrueret af Michael Hegner og produceret af Nina Crone og Erik Wilstrup med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen. "Gummi T" er i disse dage på markedet i Cannes og allerede solgt til mere end 20 territorier.