Hæder til dansk børnefilm

PRISER. "Hold om mig" trak fulde huse og vandt priser i Mannheim, mens "Superbror" høstede hæder ved den finske børnefilmfestival i Oulu.

Holdet bag Kaspar Munks "Hold om mig" kunne melde om fire udsolgte visninger, da filmen blev præsenteret for et tysk festivalpublikum på Mannheim-Heidelberg Filmfestivalen i sidste uge. Det var derfor et glædeligt punktum, der blev sat denne weekend, da den store interesse blev kvitteret med en publikumspris.

"Vi er vildt glade for prisen," siger producer Anders Toft Andersen. "Herhjemme har filmen først og fremmest fungeret som en ungdomsfilm, men at den også kan trække et modent internationalt arthouse-publikum, har vi nu et rigtigt godt bevis på."

Filmen vandt desuden festivalens økumeniske (tværkirkelige) pris for sin "følsomme instruktion af de unge skuespillere og en gennemarbejdet visuel stil," skriver juryen. Hermed har Kaspar Munk "skabt grobund for en bredere debat om emnet," fortsætter den med henvisning til filmens barske historie om skolegårdens mobning og magtspil, der får voldsomme konsekvenser for en gruppe teenagere.

Superbror på podiet i Finland

I Finland løb Birger Larsens "Superbror" af med CIFEJ-prisen ved Oulu Børnefilmfestivalen. CIFEJ er et internationalt netværk til fremme for børne- og ungdomsfilm af høj kunstnerisk værdi, og som årligt uddeler priser ved toneangivende festivaler.

"Superbror" blev hædret blandt 11 film, fordi den "tager fat på et meget vigtigt emne – mangfoldighed – og giver et sandt billede af autisme ved at vise os, at der altid findes en løsning, når det handler om at komme tættere på de mennesker, vi holder af," skriver juryen. "Superbror" er udkommet herhjemme på dvd.

Mannheim-Heidelberg Filmfestival 11.-21. november
Oulu Børnefilmfestival 15.-21. november