Hemmeligheden på DR Ultra

TV-PREMIERE. Morten Køhlerts ungdomsfilm "Hemmeligheden" får tv-premiere den 29. og 30. oktober på DR Ultra.

Præcis et år efter, at "Hemmeligheden" hentede to festival priser på Nordische Filmtage i Lübeck, kan det danske ungdomspublikum nu stifte bekendskab med filmen på DR Ultra, hvor den bliver vist i to afsnit.  

"Hemmeligheden" handler om de tre søskende Donna, Rianne og Plet, der bor sammen med deres mor på et husmandssted i en kirsebærplantage. En iskold januarmorgen finder de deres mor liggende død på køkkengulvet. I hånden har hun 4 billetter til Barbados. Børnene beslutter at holde dødsfaldet hemmeligt og lægger hende i spisekammeret, hvor der er rigtig koldt. Men det er krævende at holde facaden, når kammerater, kærester, naboen Flejnert og det store samfund hele tiden trænger sig på.

Filmens handling er mere alvorlig end i mange andre ungdomsfilm. For instruktør Morten Køhlert har det været vigtigt ikke at pakke ungdomspublikummet ind i vat. 

"Der er en masse voksne, der har haft en fantastisk oplevelse med 'Brødrene Løvehjerte', og så vil de gøre alt, hvad de kan for at spare deres børn for den samme oplevelse. Det, synes jeg, er fuldstændig vanvittigt", fortæller Morten Køhlert.

Læs hele interviewet "Fra ungdomsfilm til film", hvor instruktøren deler sine overvejelser om alvor i ungdomsfilm.

"Hemmeligheden" er også lavet som en tv-serie i fire afsnit, der kan ses hjemmefra på filmstriben.dk med dit biblioteks-login og til undervisning på filmcentralen.dk med Uni-Login.

Morten Kaufmann har produceret "Hemmeligheden" for Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Kanal: DR Ultra
Tid: 29. og 30. oktober kl. 20.00

Tv-trailer