enda

Morten Køhlert

(1961 – )

Instruktør og journalist, født 1961. Var i årene 1977-1992 musiker. Uddannet på Journalisthøjskolen i 1989 og siden fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1995. Hans afgangsfilm "Fastelavnsfesten" fik tildelt en Bodil året efter.

Spillefilmdebuterede i 1999 med "Under overfladen". I 2003 lavede Køhlert den anmelderroste og prisvindende "Ulvepigen Tinke", efter Cecil Bødkers roman "Hungerbarnet". Han har derudover instrueret afsnit på flere tv-serier for TV2 og DR.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hemmeligheden 2012 Instruktion DK/Spillefilm
Hemmeligheden 1:4 2012 Instruktion Tv-serie
Hemmeligheden 3:4 2012 Instruktion Tv-serie
Hemmeligheden 2:4 2012 Instruktion Tv-serie
Hemmeligheden 4:4 2012 Instruktion Tv-serie
Forbrydelsen 2007 Instruktion Tv-serie
Absalons hemmelighed 2006 Instruktion Tv-serie
Forsvar 2003 Instruktion Tv-serie
Skyldig? 2003 Instruktion, Manus, Producent DK/Kort fiktion
Ulvepigen Tinke 2002 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Under overfladen 1998 Instruktion DK/Spillefilm
En loppe kan også gø 1996 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Fastelavnsfesten 1995 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
2nd Prize for Best Featurefilm 2002 Giffoni Film Festival 2002 Ulvepigen Tinke
Børnejuryens 1. Pris 2003 TIFF Kids 2003 Ulvepigen Tinke
Prize of the Children’s Jury 2012 Lübeck, Nordische Filmtage 2012 Hemmeligheden
Children’s and Youth Film Prize 2012 Lübeck, Nordische Filmtage 2012 Hemmeligheden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Ulvepigen Tinke
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2006-05-25 Ulvepigen Tinke
Kristiansand International Children's Film Festival 2003-04-29 Ulvepigen Tinke
TIFF Kids 2003-04-25 Ulvepigen Tinke
Oulu Int. Children's Film Festival 2002-11-18 Ulvepigen Tinke
London Film Festival 2002-11-07 Ulvepigen Tinke
Lübeck, Nordische Filmtage 2002-10-31 Ulvepigen Tinke
Chicago Int. Children's Film Festival 2002-10-24 Ulvepigen Tinke
Amsterdam Cinekid 2002-10-12 Ulvepigen Tinke
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2002-08-17 Ulvepigen Tinke
Giffoni Film Festival 2002-07-20 Ulvepigen Tinke
Cannes, Festival de 2002-05-15 Ulvepigen Tinke
Malmö, BUFF 2002-03-12 Ulvepigen Tinke
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.