Hurtig på aftrækkeren

NEW DANISH SCREEN. "Shoot it" er titlen på et New Danish Screen pilotprojekt, som gør det hurtigere og nemmere at søge støtte og producere sin kortfilm. 97 filmhold søgte, og seks projekter er blevet udvalgt. På et af filmholdene er Signe Søby Bech instruktør. 

"Der skulle være kort fra idé til filmning, og billedskabelsen var i centrum. Ingen skrivning. Vurderingen af projekter er sket ud fra en mundtlig præsentation," fortæller Jakob Høgel, kunstnerisk leder på New Danish Screen.

"På et 10 minutters format passer det godt ind med en hurtig proces. Men ved spillefilm... kræver det, at der er tid til eftertænksomhed"

New Danish Screen åbnede i august tilmeldingen for ansøgninger til projektet Shoot it. Alle filmhold med én instruktør og et team på minimum to personer kunne ansøge ved at indsende en kort pitch-video og links til tidligere værker. Ud fra ansøgningerne blev nogle af filmholdene udvalgt til at præsentere deres projekt. New Danish Screen valgte at støtte seks af filmholdene med hver 250.000 kr. Nu er de seks filmhold i gang med optagelserne til deres fiktionsfilm, der må vare 6-12 minutter og som skal være klar til visning den 10. januar 2014.

De seks støtte- modtagere

"Echoes of a ronin" af David Sakurai og Shaky Gonzales

"Skammekrogen" af Johan Knattrup, Rune Brink Hansen, Lasse Andersen og Mads Damsbo

"Sandy og Pepe" af Masar Joudi Ajil Sohail, Sonja Rendtorff og Amdi Niss Espinoza

"Skybrud" af Signe Søby Bech, Jacob Oliver Krarup og Darin Mailand-Mercado

"Den mystiske Sydamerikaner" af Janus Metz og Kaspar Colling Nielsen

"Seven Boats" af Hlynur Pálmason, Julie Waltersdorph Hansen, Maria von Hausswolff, Julius Krebs Damsbo og Lars Halvorsen

Et af de seks filmhold, der modtog støtte, pitchede ideen til "Skybrud". Instruktør og manuskriptforfatter Signe Søby Bech søgte sammen med manuskriptforfatter og producer Darin Mailand-Mercado og producer Jacob Oliver Krarup. 

Selvom Signe Søby Bech og hendes filmhold først begynder på optagelserne i starten af december, oplever hun allerede nu en forskel fra tidligere filmproduktioner.

"Der er en speciel dynamik, friskhed og energi i samarbejdet på filmholdet og med New Danish Screen, fordi det er gået hurtigt fra begges sider. Jeg arbejder mere intuitivt. Fra ide til færdig film er der kort tid, og det kræver hurtige beslutninger," siger Signe Søby Bech.

Signe Søby Bech er filmuddannet fra 1999 i England fra kunstakademiet The Arts Institute at Bournemouth, der i dag har skiftet navn til Bournemouth University. Hun har instrueret og skrevet manuskript til en række kortfilm og blandt andet arbejdet som produktionsleder på Arena Film.

Velegnet til kortfilm

Signe Søby Bech mener, at Shoot it er en velegnet støtteordning til deres fiktionsfilm.

"På et 10 minutters format og med min historie passer det godt ind med en hurtig proces. Men ved spillefilm og længere novellefilmproduktioner kræver det, at der er tid til eftertænksomhed," siger Signe Søby Bech.

Deadline for aflevering af filmene er den 10. januar 2014, men det er endnu uvist på hvilken platform, filmene vil blive vist.

"Skybrud" er produceret for Fourhands Film.

Pilotscene

Pilotscenens skuespillere er ikke medvirkende under de endelige optagelser, som filmholdet skyder den 3-5. december. Scenen blev produceret for at have materiale til at sende med ansøgningen. Arbejdstitlen var "Free Fall from the Sky", inden filmen fik den titel, den har i dag, "Skybrud".