Jens Jensen og Kirsten Jensen

TV-PREMIERE. "Vi er Kirsten Jensen" kan ses tirsdag den 8. december kl 20.35 på TV 2. Dokumentaren skildrer sammen med "Vi er Jens Jensen", som blev sendt for en uge siden, livet fra fødsel til død hos 14 personer med Danmarks mest almindelige navne.

Der er knap 3600 mennesker, der hedder Jens Jensen i Danmark. I "Vi er Jens Jensen" møder man syv af dem, fra babyen Jens til 83-årige Jens, som sidder i kørestol. I filmen væves de syv liv sammen til en fortælling på 40 minutter om livet fra fødsel til død.

I det første af to dokumentarprogrammer, som sendes på TV 2 den 1. december kl. 20.35, møder vi bl.a. Jens på 19 år, som bliver student. Han er frustreret over ikke at vide, om han vil være politibetjent, antropolog, forfatter, journalist, fysioterapeut eller psykolog.

"Jeg ved ikke, hvad jeg skal. Jeg ved ikke, hvad jeg vil. Og jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde ud af det. Der er så sindssygt mange muligheder", siger den unge Jens Jensen.

Vi møder også 65-årige Jens Jensen, som hele livet har prioriteret sit arbejde meget højt. Nu er han på efterløn, og det får ham til at føle sig ensom.

"Man får aldrig ferie, det er aldrig rigtig weekend, og det er ikke sikkert, man opdager, når det er fredag. Det gør mig en smule ensom, for jeg synes ikke, jeg har en rigtig funktion mere", siger han.

Ambitionen med de to film har været at tegne et billede af livet i Danmark lige nu - det almene og det unikke

7 x Kirsten Jensen

I dokumentaren ’Vi er Kirsten Jensen’ møder vi teenageren Kirsten. Hun skal til folkeskolens afgangsprøve samtidig med, at hun spekulerer over, hvad hendes klassekammerater tænker om hende.

"Siger jeg nu det rigtige? Gør jeg det rigtige? Smasker jeg? Taber jeg noget? Krummer jeg? Det er meget stressende hele tiden at skulle holde øje med, om jeg laver fejl. Jeg vil bare gerne have, at de andre kan lide mig", refekterer 15-årige Kirsten Jensen.

Man møder også 69-årige Kirsten Jensen, som nyder livet og stadig føler sig ung. Kirsten Jensen har mistet sin mand og er nu stamgæst på et hotel på Gran Canaria, som hun har besøgt seks gange i løbet af det seneste år. 

Fakta

Vi er Jens Jensen bliver vist på TV 2 den 1. december kl. 20.35.

Vi er Kirsten Jensen  bliver vist på TV 2 den 8. december kl. 20.35.

Programmerne er støttet af Public Service Puljen.

Livet i Danmark

Ambitionen med de to film har været at tegne et billede af livet i Danmark lige nu, det almene og det unikke. Hvordan vi i al vores forskellighed også lever det samme liv. Og hvordan tilværelsen ser ud for helt almindelige mennesker, der alle skal træffe de afgørende valg, som ethvert livsforløb består af.

"Vi er Jens Jensen" og "Vi er Kirsten Jensen" er tilrettelagt af Anders Birch og Jakob Vølvers. Programmerne er produceret af United for TV 2 Danmark med støtte fra Public Service Puljen, Det Danske Filminstitut.

Trailer