Julens premierer

PREMIERER. Tag børnene med ind og se "Iqbal og den hemmelige opskrift" og "Villads fra Valby" eller se "Sports Kids" fra sofaen.

Juledagenes filmudvalg byder især på godter for børn og unge. "Iqbal og den hemmelige opskrift" har ramt biograferne, og 1. juledag har "Villads fra Valby" premiere. På tv kan man fange ungdomsserien "Losers United" og dokumentarserien om unge ambitiøse sportsudøvere fra hele verden "Sports Kids" – begge kan også streames på Filmcentralen.

Derudover fejrer DRK og Filmcentralen årets korteste dag ved at vise en stribe nye kortfilm. Læs om filmene her: Talentfilm på Kortfilmens dag

I biografen

Iqbal og den hemmelige opskrift. 17. december

Iqbal er en charmerende, fantasifuld og sjov dreng, hvilket ifølge hans far slet ikke er nok, hvis man skal blive til noget i verden. Men da Iqbal sammen med veninden Sille og lillebroren Tariq ved et uheld kommer til at sprænge deres skole i luften, er hans far dog det mindste problem. To forbrydere vil nemlig have fat i opskriften på det tilfældigt hjemmebryggede sprængstof og sprænge Tivoli i luften. Tariq kan ikke præcist huske opskriften, så forbryderne kidnapper den nuttede lillebror Dindua. Jagten går nu ind for at befri Dindua og redde Tivoli - og det kræver samarbejde, mod og ikke mindst en masse fantasifulde idéer.

Renée Toft Simonsen har skrevet manuskript til Tilde Harkamps filmatisering af Manu Sareens børnebog "Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot!". Hirano Soares, Liv Leman Brandorf og Arien Alexander Takiar spiller filmens tre hovedroller, mens Andreas Bo og Rasmus Bjerg ses i rollerne som hhv. Svinet og Æselmand. Filmen er produceret af Elisabeth Victoria Poulsen, Christian Steengaard Potalivo og Mikael Olsen for Miso Film og er støttet af DFI på Markedsordningen.

Læs interview med Renée Toft Simonsen og Tilde Harkamp: Iqbal og den moderne familiefilm

Villads fra Valby. 25. december.

Villads har en livlig fantasi, som de voksne slet ikke forstår. Det betyder, at han tit overtræder de usynlige "voksenregler" for, hvad man må og ikke må. Især hans mor er optaget af, hvad der er rigtig og forkert, og af alt det, der kan gå galt. Det er ikke hans mening at bryde reglerne, men han er ikke klar til at overgive sig til en voksenverden - og måske er det i virkeligheden de voksne, der engang imellem skal opleve verdenen i børnehøjde.

"Villads fra Valby" er baseret på Anne Sofie Hammers børnebogsserie og er Frederik Meldal Nørgaards instruktørdebut. Nørgaard står også bag filmens manuskript, som er skrevet i samarbejde med Kristian Ibler. "Villads fra Valby" er produceret af Regner Grasten for Regner Grasten Filmproduktion og er støttet af Det Danske Filminstituts gennem konsulentordningen.

På tv og på Filmcentralen

Losers United.

TV 2 14.-18. december og alle afsnit lørdag 19. december og på TV 2 Play
Filmcentralen 17. december

Kløverskolen er skolen hvor alt handler om fodbold og om at være den bedste. To ting, der passer Oscar på 14 godt, eftersom han er den store stjerne på skolens fodboldhold. Men Oscars helte-status og popularitet bliver alvorligt truet, da den tyranniske og magtbegærlige træner Køter smider ham af holdet, og som straf hånligt placerer Oscar på det kiksede mediehold - sammen med skolens øvrige 'losers'! Så er der dømt krig: Oscars mission bliver at få Køter ned med nakken, så han kan komme tilbage på fodboldholdet. Det er ikke noget Oscar kan gøre alene, så han får Anna, Malou og Youssef fra medieholdet til at hjælpe. De får dog hurtigt nok af Oscars blærerøvsstil, men får til gengæld smag for at filme, og finder ud af hvilken magt kameraet kan give. De 4 outsidere udvikler et stærkt venskab, og selv Oscar finder ud af at sammen er de stærkere end hver for sig.

"Losers United" er skrevet og instrueret af Jesper Rofelt. På rollelisten er bl.a. Søren Malling, Martin Høgsted, Birthe Neumann og Oliver Sonne. Serien er produceret af Made In Valby og TV 2 og er støttet af Det Danske Filminstitut.

Sports Kids

21. december på Filmcentralen
23. december sidste film i serien "Varicella" på DR Ultra kl. 19.25.

"Sport Kids" beretter om børn i seks forskellige lande, der har det til fælles, at de lever for drømmen om at blive den bedste inden for den sport, de dyrker på eliteplan. De seks film giver et indblik i, hvad det kræver af de unge og deres familier i tid, blod og tårer at opnå målene, men også hvad det kræver af mod at kunne stå imod andres forventninger og få lov til at være den, man gerne vil.

"Sport Kids" består af filmene:
"Fægtemesteren" om fægtning i Danmark
"Chikara - Sumobryderens søn" om sumobrydning i Japan
"Ruth" om cheerleading i Sverige
"Varicella" om ballet i Rusland
"Dans for livet" om folkedans i Norge

"Kapitel 11" om BMX cykling i Sydafrika

De seks film er instrueret af af Victor Kossakovsky (RU) Hanna Heilborn (SE), Ania Winiarska (SE/PO), Erlend E. Mo (NO) og Simon Lereng Wilmont (DK), og den danske producent og koproducent er Final Cut for Real ved producer Monica Hellström. Det Danske Filminstitut har støttet de fire første film.

Antboy

20. december kl. 16.05 på TV 2

Tv-premiere på den første film i "Antboy"-serien af Ask Hasselbalch. "Antboy 3" har biografpremiere den 11. februar 2016. 

12-årige Pelle Nørhmann bliver ved et skæbnetræf bidt af en myre og opdager, at han har fået dens styrke og egenskaber. Med hjælp fra sin eneste ven, tegneserienørden Wilhelm, udvikler Pelle en hemmelig identitet; Superhelten Antboy. Snart viser det sig, at Pelle ikke er den eneste i byen med superkræfter. Og da superskurken, Loppen, melder sig på banen, må superhelten Antboy træde til for alvor.

"Antboy" er produceret af Eva Jakobsen og Lea Løbger for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Antboy_1
Foto: Rolf Konow