Julens premierer 2014

PREMIERE. Efteråret er på hæld, og vinteren indhyller os i mørke. Men julen er heldigvis hjerternes fest, og i år byder den også på flere danske filmpremierer. Læs mere om julens kommende film her.

Juleferien i år kan bestemt nydes i biografen. Torsdag den 20. november skydes julen i gang med "Familien Jul", og i juleferien får Hella Joofs nye charterrejsekomedie premiere i selskab med superheltefilmen for børn og barnlige sjæle: "Antboy 2: Den Røde Furies Hævn".

20. november: Familien Jul

"Familien Jul" er en dansk familiefilm om Hugo, der bliver gode venner med nissen Pixy, som ikke nåede at komme med de andre nisser hjem. Hugo går langt for at skjule Pixy fra sin julefjendske far, men et år er lang tid at skjule en nisse, der ikke ligner mennesker, taler et mærkeligt sprog, udøver magi, og som ikke kan tåle den danske sommervarme. Hugo er derfor nødt til at dele hemmeligheden med sine søskende, og sammen kæmper de for, at Pixy ikke bliver opdaget.

Pelle Krusbæk, fra den Oscar-vindende kortfilm "Helium", spiller seksårige Hugo, imens nissen Pixy spilles af Herman Knop. I filmen medvirker desuden Paw Henriksen, Sofie Lassen-Kahlke, Dar Salim, Søren Pilmark og Marie Askehave.

"Familien Jul" er instrueret af Carsten Rudolf og produceret af Thomas Lydholm for Pixiefilm. Filmen har fået distributionsstøtte af Det Danske Filminstitut.

25. December: All inclusive

All inclusiveFoto: Rolf Konow

 
Kaotiske Ditte på 30 og hendes storesøster, den alt for fornuftige Sigrid, tager til Malta med deres mor Lise, for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise er lige blevet forladt af sin mand, pigernes far, og de to søstre er ikke helt enige om, hvordan de skal få deres ulykkelige mor op af kulkælderen igen. Som ferien skrider frem, udvikler den sig til et absurd trekantsdrama, hvor søstrene stædigt kæmper om Lises kærlighed og opmærksomhed – i et virvar af charter, jalousi, familiemønstre, løgne, disco og en fingerfærdig bartender, der hedder Antonio.

Filmen er instrueret af Hella Joof og produceret af Mie Andreasen for Happy Ending film. Du kan opleve både Bodil Jørgensen, Danica Curcic, Maria Rossing og Carsten Bjørnlund på rollelisten i denne hjertevarme komediefilm.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

25. December: Antboy 2: Den Røde Furies Hævn

antboy2Foto: Nimbus Film

 
Antboy er mere populær end nogensinde, efter han har besejret Albert Gæmelkrå aka superskurken Loppen, der tilbringer sine dage i en celle på Dragsbrogs sindssygeklinik. Pelle, der nu er fyldt tretten, nyder livet som superhelt. Hans største ønske er at blive kæreste med veninden Ida, men det er ikke så let. For nu står myredrengen pludselig over for en endnu mere skrupelløs rival, nemlig Anti-Christian - den nye dreng i skolen, der ikke skyr nogen midler for at stjæle Ida. Og som om det ikke er nok, er Pelle også hjemsøgt. Antboy og Wilhelm tror først, at det er et spøgelse, der er på spil. Men det viser sig hurtigt, at det er en ny superskurk, der har meldt sig på banen.

Instruktør Ask Hasselbalch er tilbage i instruktørstolen, og filmen er produceret af Eva Jakobsen for Nimbus Film. I filmen spiller Oscar Dietz, Nicolas Bro, Amalie Kruse og Samuel Ting Graf hovedrollerne. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Den første film i serien blev en publikumssucces, vandt en Robert for årets børne- og ungdomsfilm og blev solgt til 35 lande. FILMupdate har mødt Ask Hasselbach for at høre om forventningspresset til toeren og om, hvad han lærte personligt og fagligt af sin debutfilm.

Læs Filmupdates interview med Ask Hasselbalch.

 

 

Mens vi venter på foråret, kan vi glæde os over mange flere film. I resten af vinterens kolde måneder skorter det nemlig ikke på danske premierer.

 

 

For de mindste kan vi præsentere Niels Nørløv Hansens nyeste, "Min søsters børn og guldgraverne", og den Ole Lund Kirkegaard-baserede animationsfilm "Albert" fra instruktør Karsten Kiilerich.

For de voksne kommer der i januar det stjernespækkede drama "En Chance til" fra Susanne Bier. Desuden i februar "Mænd & Høns",  fra manden bag "Adams æbler" og "De grønne slagtere", Anders Thomas Jensen. Ole Christian Madsen har instrueret "Steppeulvene", og Erik Clausen er tilbage med dramaet "Mennesker bliver spist".