Kathrine Windfeld er død efter kort tids sygdom

DØDSFALD. Den kun 48-årige filminstruktør Kathrine Windfeld er død efter kort tid sygdom. Henrik Bo Nielsen skriver mindeord.

Den kun 48-årige filminstruktør Kathrine Windfeld er død efter kort tids sygdom. Direktør for Det Danske Filminstitut Henrik Bo Nielsen skriver mindeord: 

"Det er med både stor ærgrelse og stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om filminstruktør Kathrine Windfelds alt for tidlige død. Med ærgrelse fordi en vigtig stemme i dansk fiktion forstummer, og med sorg fordi en god og livsglad arbejdskammerat er væk.

Kathrine har med sine værker både i tv-fiktionens og filmens verden sat tydelige aftryk og stod med sin insisterede kraft og energi tydeligvis blot på tærsklen til at realisere sit fulde potentiale i en allerede imponerende karriere. På Filminstituttet og overalt i hendes omfangsrige netværk vil hendes smittende humør og til tider rasende energi blive husket og savnet. Debatten om køn, film og diversitet har mistet sin på en gang mest rabiate og elskelige forkæmper."
 

Kathrine Windfeld døde den 6. februar efter kort tids sygdom og efterlader sig en søn.