enda

Kathrine Windfeld

(1966 – 2015)

Instruktør. Født 21/8 1966, død 6/2 2015 - 48 år. Uddannet filminstruktør i 1995 fra The National Polish Film School i Lodz, og tog efterfølgende en Masters of Art i filmproduktion ved Northern School of Film & TV på Leeds University i England.



Kathrine Windfeld har instrueret flere kortfilm bl.a. "You Cant' Eat Fishing" (1999) og "Lille Mand, Lille Mand" (2002), som vandt en pris ved Chicago International Children's Film Festival, samt den personlige dokumentarfilm "Min Søn, Min Mand, Min Far" (2001). Sideløbende har hun arbejdet som instruktørassistent på DRs Emmy-vindende TV-serier "Rejseholdet" (2003) og "Ørnen" (2003), samt på spillefilmen "Nordkraft" (2004).

Kathrine Windfelds gennembrud som instruktør kom med den svenske Emmy-nominerede TV-serie "Kronprinsessen" (2006) baseret på Hanne-Vibeke Holsts bestseller. Efterfølgende lavede hun fortsættelsen "Kongemordet" (2008), også baseret på en roman af Hanne-Vibeke Holst. I 2007 vendte hun tilbage til DR og var konceptuerende instruktør på den meget roste TV-Serie "Sommer".

"Flugten" (2009) er Kathrine Windfelds spillefilmdebut. Mellem arbejde på tv-serierne "Forbrydelsen III" (2012), "Broen II" (2013) og "Rita" (2013) fik hun instrueret sin anden spillefilm, den svenske action-thriller "Hamilton: I nationens interesse" (2012) med Mikael Persbrandt i hovedrollen. Inden sin alt for tidlige død af en aggressiv hjernesvulst fungerede hun som konceptuerende instruktør på DR's dramaserie "Mord uden grænser" (2015).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mord uden grænser 2015 Instruktion Tv-serie
Rita 2 2013 Instruktion Tv-serie
Broen 2 2013 Instruktion Tv-serie
Hamilton: I nationens interesse 2012 Instruktion U/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Instruktion Tv-serie
Drottningoffret 2010 Instruktion Tv-serie
Flugten 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Lærkevej 2009 Instruktør, 2. unit Tv-serie
Sommer 2008 Instruktion Tv-serie
Kronprinsessen 2005 Instruktion
Wallander 2005 Instruktion Tv-serie
Nordkraft 2005 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Min søn, min mand, min far 2002 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Lille mand - lille mand 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
Min... 2002 Instruktion Antologi
Edderkoppen 2000 Instruktørassistent Tv-serie
Rejseholdet 2000 Instruktørassistent Tv-serie
You Can´T Eat Fishing 1999 Instruktion
You can't eat fishing 1999 Instruktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Certificate of Excellence 2003 Chicago Int. Children's Film Festival 2003 Lille mand - lille mand
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Torun, Camerimage 2009-11-28 Flugten
Seattle International Film Festival 2009-05-21 Flugten
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Flugten
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2003-12-06 Lille mand - lille mand
Chicago Int. Children's Film Festival 2003-10-23 Lille mand - lille mand
Giffoni Film Festival 2003-07-19 Lille mand - lille mand
Kristiansand International Children's Film Festival 2003-04-29 Lille mand - lille mand
Malmö, BUFF 2003-03-12 Lille mand - lille mand
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 Lille mand - lille mand
Odense Internationale Film Festival 2002-08-12 Lille mand - lille mand
Göteborg International Film Festival 2000-01-28 You can't eat fishing
Odense Internationale Film Festival 1999-08-16 You can't eat fishing
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.