OFF13 annoncerer programchef

OFF13. Instruktør Kathrine Windfeld står bag roret som programchef, når Odense International Film Festival 2013 går i luften den 26. august.

Hvert år påtager en dansk filmpersonlighed sig rollen som programchef på den fynske kortfilmfestival, og i 2013 er æren tilfaldet Kathrine Windfeld.

Windfeld har instrueret "Hamilton - I nationens Interesse" (2012) og den danske spillefilm "Flugten" (2009). Hun har desuden været instruktør på en række afsnit af danske tv-serier som "Forbrydelsen", "Broen" og Rita". Med sin rolle som programchef ønsker Kathrine Windfeld, at årets festival skal have et kvindeligt point of view.

"Der er mangel på kvinder i filmbranchen og dermed også mangel på film af og om kvinder i biograferne. Så i år bliver det med et særligt fokus på at synliggøre, styrke og tiltrække kvindelige filmtalenter. Jeg er rigtig glad for at skulle bidrage til at skabe den platform for fremtidens filmtalenter, som OFF også er," uddyber Kathrine Windfeld.

 

Om OFF13

Odense International Film Festival er Danmarks største kortfilmfestival.

Festivalen bliver arrangeret af Odense Kommune med støtte fra DFI. Hvert år en uge i august præsenterer OFF store, unikke filmoplevelser for danske såvel som internationale gæster.

I 2012 var der mere end 16.000 besøgende. OFF er en ikke-kommerciel begivenhed med store ambitioner, der ønsker at være med til skabe international opmærksom omkring dansk film, ved selv at manifestere sig som markant international filmbegivenhed.

Vejen til Oscar

OFF er den eneste festival i Danmark, som er godkendt til titlen som Oscar-kvalificerende filmfestival. Som noget nyt i år kan OFF derfor sende to af vinderfilmene til The Academy Awards Short Film-kategorien, hvor de vil blive taget i betragtning til en nominering til den eftertragtede Oscar-statuette. En anden nyhed er, at hovedpræmien er hævet fra 25.000 til 100.000 kroner.

"Vi har modtaget overvældende mange kortfilm fra hele verden, og vi forventer, at programmet bliver af en høj kvalitet i år, for der er virkelig noget at komme efter," udtaler festivalleder Birgitte Weinberger.

 

Pitch me baby

Til årets OFF vil der bliver sammensat 15 programmer, som konkurrerer om de prestigefyldte priser. Derudover vil festivalen præsentere en række fokusprogrammer og Open Air visninger samt workshops og seminarer for voksne og børn.

Desuden vil OFF gentage succesen, "Pitch me baby", som er et pitchingforum, der finder sted på selve festivalen. Man kan sende en god ide til en kortfilm ind til festivalen, hvoraf de otte bedste kandidater bliver udvalgt til at pitche deres ide foran en jury. Den bedste ide vinder en pengepræmie til at realisere kortfilmen. "Pitch me baby" bliver afholdt af OFF i samarbejde med Danske Instruktører og Danske Dramatikere.

Odense International Film Festival afholdes i samarbejde med bl.a. DR og Politiken og støttes af Det Danske Filminstitut.


Hvad: Odense International Film Festival

Hvor: Brandts Klædefabrik, Odense

Hvornår: Den 26. – 31. august 2013

Læs mere om Odense International Film Festival 2013.

Læs nyheder og opdateringer på OFF's facebookside.

off13__web