Kierkegaard på Blu-ray

SØREN KIERKEGAARD. Anne Regitze Wivels dokumentarfilm "Søren Kierkegaard" udgives nu på Blu-ray og kan købes i Filmhusets Film- og Boghandel, på nettet og hos boghandlerne.

Anne Regitze Wivel instruerede i 1994 filmen "Søren Kierkegaard" om den danske filosof og forfatter. I anledning af Kierkegaards 200-års-jubilæum er filmen nu udgivet på Blu-ray i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

I "Søren Kierkegaard" forelæser kendere som Paul Müller, Johannes Møllehave, Joakim Garff og Niels Barfoed på højskole og diskuterer Kierkegaards tanker og værker. Disse mennesker spiller deres roller som den meget vidende, den engagerede, den udadvendt troende, den skeptiske – og de lyttende. Og alle giver de i talekunstens form Søren Kierkegaard nyt liv og perspektiv.

Om filmen

• "Søren Kierkegaard" er til salg for 199 kr. i Filmhusets Film- og Boghandel og i Det Danske Filminstituts eShop. Den kan desuden bestilles hos boghandlerne fra 23. september.

• Filmen er en helhed, men opdelt i fem temaer, der hver er på cirka en halv time.

• Varighed: 157 minutter.

• Undertekster: engelsk, tysk og fransk.

• Pamflet på dansk og engelsk med introduktion af Anne Regitze Wivel.

"Jeg besluttede mig for at lave en film, som skulle være et ustyrligt kor af stemmer, sådan som jeg oplevede bøgerne. Med billeder af unge, aktivt lyttende og i glimt op- og gennemlyste i deres forsøg på at begribe forfatterskabet," erindrer Anne Regitze Wivel om sine overvejelser i forbindelse med produktionen. Det kan man læse mere om i en pamflet, der følger udgivelsen.

Den 2. september præsenterede Filminstituttet den nye Blu-ray-version på det årlige kulturseminar for de danske ambassader og kulturinstitutter, arrangeret af Udenrigsministeriet, Kulturministeriet og Kulturstyrelsen.

Filminstituttet distribuerer filmen til ambassaderne og kulturinstitutterne, hvor den kan anvendes ved kulturarrangementer, der har relation til jubilæet.

"Søren Kierkegaard" er produceret af Kierkegaard Film, Wivel og Juhler ApS. Genudgivelse af filmen ved Regitze Oppenhejm for Det Danske Filminstitut.