Kommende danske spillefilm

KOMMENDE SPILLEFILM. Over de kommende seks måneder er otte meget forskellige danske spillefilm sat til at få biografpremiere. Næste film er Mads Brüggers ’Sankt Bernhard Syndikatet’.

Der er både dramaer, komedier, familie- og børnefilm og en psykologisk thriller på plakaten for dansk film til og med september. Udover genre varierer filmene også tematisk og fortællemæssigt. Der er film af erfarne kræfter og af nye talenter både foran og bag kameraet. 

Oversigt over de kommende seks måneders film
 

Den skyldige / 14. juni

Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større, end Asger først troede.

Gustav Möller / Nordisk Film / Drama

Far til fire i solen / 28. juni

Familien er på ferie sydpå, men ved ankomsten opdager de, at de skal kæmpe mod en anden familie om titlen: "Årets Solfamilie" - og far nægter. Han synes konkurrence er fjollet og proklamerer: "Vi er gode nok, som vi er". Det varer dog kun lige, til han ser, hvem der er patriark i den anden familie: Bjørn, som moppede far igennem hele deres skoletid. Det, der var tænkt som en hyggelig dyst, bliver snart til en desperat kamp - for ære og oprejsning. Det er kun ved børnenes kærlige og opfindsomme indgriben, at han bliver klogere og indser, at han og hans familie ikke behøver forstille sig. De er vitterlig gode nok - præcis som de er!

Martin Miehe-Renard / ASA Film Production / Familiefilm

Landet af glas / 19. juli

Jas er alene hjemme mens hans far, som er lastbilchauffør er på endnu en tur. En dag finder han pigen Neia og en gammel dame Alva, der gemmer sig i laden hvor han bor. De er ikke helt almindelige. Det viser sig at de er elvere, og at de tydeligvis er på flugt fra nogen. Jas samler alt sit mod og beslutter sig for at hjælpe dem.

Jeppe Vig Find, Marie Rønn / Pilot Film / Drama

DITTE & LOUISE / 13. SEPTEMBER

Ditte og Louise er to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma.

Niclas Bendixen / Nordisk Filmproduction / Komedie

Til vi falder / 6. SEPTEMBER

'HAPPY PEOPLE' er en film om, hvordan et par reagerer på et traume. Adam og Louise vender tilbage til Tenerife, hvor de 5 år forinden har mistet deres 10-årige dreng i en formodet drukneulykke. Da liget aldrig er blevet fundet, kæmper de begge – på hver deres måde - med at acceptere deres tab. I takt med at nye informationer om Lucas dukker op til overfladen, bevæger parret sig tættere og tættere på afgrunden'.

Samanou Acheche Sahlstrøm / Meta Film / Drama

IQBAL & DEN INDISKE JUVEL / 20. SEPTEMBER

Iqbal skal til Indien med familien, for at overvære sin tante Fatwas udnævnelse til Vogter af Den Indiske Juvel. Turen når dog at blive aflyst for Iqbals vedkommende, som straf for at han er blevet smidt ud af skolen. Men heldigvis lykkedes det Iqbal at komme med til Indien, idet han med Tante Fatwas hjælp skal starte på en indisk skole. Bedst som overrækkelsesceremonien skal finde sted, forsvinder Den Indiske Juvel og Iqbals far bliver smidt i fængsel. Iqbal og vennerne må nu på en vild jagt gennem New Delhis gader, for at finde Den Indiske Juvel og redde far.

Oliver Zahle / Miso Film / Komedie

Tags: Spillefilm