enda

Landet af glas

89 min.DK/SpillefilmUngdomsfilm, Familiefilm

Jas er alene hjemme mens hans far, som er lastbilchauffør er på endnu en tur. En dag finder han pigen Neia og en gammel dame Alva, der gemmer sig i laden hvor han bor. De er ikke helt almindelige. Det viser sig at de er elvere, og at de tydeligvis er på flugt fra nogen. Jas samler alt sit mod og beslutter sig for at hjælpe dem.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Landet af glas
Instruktør Jeppe Vig Find, Marie Dalsgaard Rønn
Producer Egil Dennerline
Medvirkende Albert Rudbeck Lindhardt, Flora Ofelia Hoffmann Lindahl, Arien Alexander Takiar
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber Pilot Film
Dansk distribution Pilot Film, Scanbox Filmudlejning
Dansk biografpremiere 19.07.2018
Premierebiografer
Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Filmen har en rolig og varm grundstemning. Den indeholder enkelte scener med let uhygge og dramatik, og enkelte scener hvor børn trues og narres af voksne. I én lettere uhyggelig scene er hovedpersonen oprevet, da han finder nogle mystiske gæster i en lade, og i en anden lettere dramatisk scene bliver en pige taget til fange. I en tredje langvarig og spændingspræget scene jagter en voksen to børn, og han truer og overmander den ene. Da fortællingen overvejende er positiv og varm, og da hovedpersonerne er handlekraftige og stærke, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Pilot Film
Dansk distribution Pilot Film, Scanbox Filmudlejning

Instruktion

Instruktion Jeppe Vig Find
Instruktion Marie Dalsgaard Rønn

Produktion

Producer Egil Dennerline

Medvirkende

Medvirkende Albert Rudbeck Lindhardt
Medvirkende Flora Ofelia Hoffmann Lindahl
Medvirkende Arien Alexander Takiar

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.