enda

Bo hr. Hansen

(1961 - )

Manuskriptforfatter. Født 20/10 1961.

Bo hr. Hansen har skrevet manuskript til en lang række tv-serier samt både kort- og spillefilm. Af spillefilm kan eksempelvis nævnes 'Kunsten at græde i kor' (2007), der både vandt en Robert for Årets manuskript og Nordisk Råds Filmpris, Niels Arden Oplevs 'Kapgang' (2014), eventyrsfilmeme 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' (2017) og 'Vildheks' (2018) samt den fjerde film i Jussi Adler-Olsens 'Afdeling Q'-serie, 'Journal 64' (2018).

Til Tv har hr. Hansen skrevet manuskript til flere julekalendere, som eksempelvis 'Jesus og Josefine' (2003), 'Mikkel og guldkortet' (2008) og 'Tidsrejsen' (2014).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Journal 64 2018 Manuskript DK/Spillefilm
Vildheks 2018 Manuskript DK/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 Manuskript DK/Spillefilm
Du forsvinder 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Gud taler ud 2017 Manuskript DK/Spillefilm
Den anden verden 2016 Manuskript Tv-serie
Højt skum - en film om Storm P. 2015 Manuskript DK/Dokumentarfilm
Comeback 2015 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Kapgang 2014 Manuskript DK/Spillefilm
Steppeulven 2014 Manuskript DK/Spillefilm
Genetic Me 2014 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Tidsrejsen 2014 Manuskript Tv-serie
10:01 2012 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Grantræet 2011 Manus DK/Kort fiktion
Her bor Jensen 2010 Manus DK/Kort fiktion
Album 2008 Manus Tv-serie
Mikkel og guldkortet 2008 Manus Tv-serie
Kunsten at græde i kor 2007 Manus DK/Spillefilm
De unge år 2007 Manusbearbejdning DK/Spillefilm
Nynne 2006 Manus Tv-serie
Fidibus 2006 Manuskript DK/Spillefilm
Oskar & Josefine 2005 Manus DK/Spillefilm
Nordkraft 2005 Medforfatter DK/Spillefilm
Jesus & Josefine 2003 Manus Tv-serie
En som Hodder 2003 Manus DK/Spillefilm
Møgunger 2003 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Kald mig bare Aksel 2002 Manus DK/Spillefilm
Antenneforeningen 1999 Manus DK/Kort fiktion
En verdensomsejling under bordet 1999 Manus Tv-film
De største helte 1996 Manus DK/Spillefilm
Jeg ville ønske for dig... 1995 Manus Tv-serie
Drengen der gik baglæns 1994 Manus DK/Kort fiktion
Sofaholdet 1994 Manus Tv-film
Sidste omgang 1993 Manus DK/Kort fiktion
De skrigende halse 1993 Manus Tv-film
På pletten 1991 Manus Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.