Film på Kulturmødet

KULTURMØDE. Kulturmødet på Mors, der starter i dag, byder bl.a. på debat om filmatiseringer og snigpremiere på Tobias Lindholms "Krigen."

Kulturmødet Mors inviterer for tredje år til tre dages debatter og samtaler om udfordringer i kunst- og kulturlivet i Danmark den 20.-22- august i Nykøbing Mors.

Til de filminteresserede byder programmet bl.a. på debat om filmatiseringer af litteratur. Manuskriptforfatter til bl.a. "Kapgang", "Nordkraft" og "Kunsten at græde i kor" Bo Hr. Hansen og producer af "Skammerens datter" Eva Juel Hammerich fortæller om deres erfaringer og introducerer visninger af "Kapgang"  og "Skammerens datter" i Bio Mors.

Biografen inviterer også til snigpremiere på Tobias Lindholms tredje spillefilm "Krigen" om en kompagnichef i Afghanistan, der tvinges til at træffe en afgørende beslutning. Filmen er udtaget til filmfestivalen i Venedig. 

I området KulturFjorden for børn og unge kan man se kortfilm fra talentworkshoppen FilmMaskinen Frederikshavn. Inspirerer det til egen virkelyst, holder Filmværksted Nord stuntworkshop for 15-25-årige.

For Kulturmødets yngste gæster inviterer Zentropa til besøg i Vitello-pavillonen, hvor man bl.a. kan se den første filmatisering af Kim Fupz Aakesons Vitello-serie, Dorte Bengtsons "Vitello graver et hul".

Kulturmødet byder også på mange filmrelevante bredere kulturelle debatter om bl.a. kulturpolitik, regional støtte, digital kunst og ytringsfrihed. Se hele programmet

Kulturmødet (20.-22. august)