Den skyldige hitter i Frankrig

INTERNATIONALT. Gustav Möllers debutspillefilm ’Den skyldige’ har på lidt over fire uger i biografen i Frankrig solgt 150.000 billetter. Herhjemme nærmer den sig 140.000 billetter.

Den stramt konstruerede spændingsfilm ’Den skyldige’, der udspiller sig på en dansk alarmcentral over en enkelt intens nat, er blevet godt modtaget i de franske biografer. Udover flotte anmeldelser har filmen tiltrukket et stort antal gæster hen over sommeren. Filmen, som er støttet af New Danish Screen, er efter lidt over fire uger nu set af 150.000 franske biografgængere.

’Den skyldige’ havde allerede før den danske premiere vakt international opmærksomhed med priser på både Sundance og Rotterdam International Film Festival. Den er desuden solgt til over 90 lande. Til oktober får den blandt andet premiere i USA, England og Tyskland. Herhjemme har filmen solgt over 133.000 billetter.

Over sommeren har det seneste kapitel i børnefilmserien om Lille Per, ’Far til fire i solen’, hevet det hedebølgeramte Danmark i biografen i stor stil. Den er blandt sommerens mest sete med over 210.000 solgte billetter. Filmen følger den folkekære familie, der under en ferie sydpå konkurrerer om titlen som ”Årets Solfamilie” mod Fars tidligere mobber. 

Fantasyeventyret ’Landet af glas’ er den tredje danske spillefilm, der har haft premiere over sommeren. Filmen fortæller historien om drengen Jas, der møder to elvere på flugt og beslutter sig for at hjælpe dem. Filmen har modtaget lanceringsstøtte fra Filminstituttet og  har siden premieren 19. juli solgt 24.000 billetter.

Se aktuelt billetsalg for danske film