Kommende dokumentarfilm

FØR STORMEN / 22. februar

Før stormen. Foto: Nicolai Dybdal Møller

De 27 beboere på vadehavsøen Mandø står på første parket til klimaforandringernes brutale konsekvenser: tiltagende storme, stigende vandniveauer og risikoen for ødelæggende oversvømmelser. Trods den skræmmende virkelighed holder de insisterende fast i deres identitet som øboere, som de har gjort i generationer.

Instruktør Juan Palacios med Sofie Husum Johannesen Manuskript Juan Palacios Producer Kasper Lykke Schultz Producent Elk Film

EKKO AF KÆRLIGHED / 26. februar

Ekko af Kærlighed (photo Jacob Sofussen)

Denne dokumentarfilm handler om kærlighed på godt og ondt. Vi møder ni personer, der alle er over 80 år. De har det til fælles, at de i løbet af livet har oplevet stor kærlighed - og har mistet den igen. Filmen former sig som en samtale om alt fra kærlighed og sorg til kønsroller, forelskelse, skilsmisse - og om der mon venter noget på den anden side af døden. De medvirkende tager bladet fra munden og fortæller åbent og ærligt, og deres fortællinger akkompagneres af billeder og musik som fortolkninger af deres indre liv og minder. 

Instruktør Zara Zerny Producer Maria Møller Kjeldgaard Producent Manna Film 

CORNELIS VREESWIJK: NOGLE GÅR RUNDT I UDTRÅDTE SKO / 29. FEBRUAR / BIOGRAFEN

Cornelis Vreeswijk. Foto: Hans Gedda

Mange år efter sin død er Cornelis Vreeswijk stadig et af de største ikoner i svensk musik. Den fattige indvandrerdreng fra Holland blev folkekær og toppede hitlisterne. Han var kendt som poet, sangskriver og samfundskritiker, men skabte også skandaler med et til tider kaotisk privatliv og anstrengt forhold til tabloidpressen. Denne dokumentar tegner et mangefacetteret portræt af en kunstner, som indtil det sidste kæmpede for at give en stemme til samfundets svageste. Måske fordi han, trods sin succes, altid var en af dem. 

Instruktør Magnus Gertten Producer Malene Flindt Pedersen, Ove Rishøj Jensen

MED DRAGER MOD DÆMONER / DR1 / 4. MARTS

Inst  Camilla Magid  Producer  Heidi Elise Christensen

THE SON AND THE MOON / 18. marts

The Son and the Moon. Foto: Sonntag Pictures

I denne dokumentarfilm retter den dansk-iranske filmskaber Roja Pakari kameraets linse mod sig selv, da hun står i den sværeste periode i sit liv. Hun er gravid med sin søn Oskar og får konstateret uhelbredelig kræft. Midt i dette skal hun forsøge at finde sig selv. Over seks dramatiske år dokumenterer hun uden filter sin hverdag og sine tanker om at leve med en sygdom, der kan koste hende alt. For hvordan skal man leve, når ens dyrebare tid på Jorden kan rinde ud alt for tidligt? Roja er imidlertid den sidste til at have ondt af sig selv. Hun fokuserer på at være til stede i nuet, og samtidig sætter hun sig for at kortlægge sit iranske ophav og sin families dramatiske historie. 

Instruktør Roja Pakari Medinstruktør Emilie Monies Manuskript Denniz Göl Bertelsen Producer Sara Stockmann Producent Sonntag Pictures

LIFE AND OTHER PROBLEMS / 21. marts

Life and other problems

Da den unge, sunde giraf Marius blev aflivet i Københavns Zoo, udløste det international furore, og Bengt Holst blev verdens mest berygtede Zoo-direktør. Men hvorfor satte Marius´ skæbne så mange følelser i gang? Det spørgsmål er udgangspunktet for Max Kestners håndholdte undersøgelse af, hvad liv overhovedet er for en størrelse. Han taler med en række forskere indenfor naturvidenskaben, og de fører ham vidt omkring på en rejse, hvor tingene på sælsom vis er forbundet - ikke af et guddommeligt stof, men af noget, der ligner.

Instruktør Max Kestner Producer Vibeke Vogel Producent Bullitt Film

LILLE TUT /DR RAMASJANG / 22. MARTS

Lille Tut bor sammen med sin kat Gato, sin storebror Hugo og sin mor og far. Og så er der Nissen, der bor i et musehul i væggen. Nissen kan trylle og hver dag inviterer han Lille Tut og Gato med ud på opdagelsesrejser i naturen. Lille Tut er altid klar til at tage med, og får lige hanket op i den lidt nervøse Gato. Sammen ta''r de alle tre glade og forventningsfulde på eventyr...

Instruktør  Maria Mac Dalland  Producer Morten Kaufmann

MIN TRO / DR ULTRA / 22. MARTS

Inst Cathrine Marchen Asmussen Producer Lise Saxstrup

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid.

Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret 22-02-2024