Kommende dokumentarfilm

KAPTAJNENS HJERTE / DRTV / 24. OKTOBER

Knud stikker til søs som 14-årig. Da han 50 år senere går i land er det med kaptajnskasket og minder fra to verdenskrige i skibskisten. Han har overlevet ubådsangreb, havarier og den gule feber. Undervejs møder han også kærligheden, og selvom det ikke er let at være både kaptajn og familiefar, har Anna og børnene dyrket ham som en helt. Men da han går i land, fanges han i nye stormvejr, som selv ikke to verdenskrige har kunnet forberede ham på.

Instruktør  Simon Bang  Producer Lars Feldballe 

SÅDAN DRÆBER DU EN SKY / DRTV 31. OKTOBER / DR2 3. NOVEMBER

Klimaforskeren Hannele Korhonen har én ultimativ passion i livet: At være den bedste på sit felt og få anerkendelse for det. Hanneles liv ændres dramatisk, da hun af de Forenede Arabiske Emirater tildeles 1,5 mio. USD i forskningsmidler. Opgaven er at skabe regn over det olierige, men tørkeplagede land. Men snart kastes Hannele ud i et etisk dilemma og en indre konflikt. For har man ret til at ændre på naturen og hvem ejer egentlig skyerne?

Instruktør Tuija Haltunnen  Producer Niina Virtanen, Pasi Hakkio

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid.

Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  26.10.2022