Kortfilm 'Inherent' udtaget til Cannes Festival

CANNES 2021. Super8-instruktøren Nicolai G.H. Johansen har kurs mod Cannes Festivalen i juli med sin kortfilm 'Inherent', der er produceret af Snowglobe. Blandt de seneste udmeldinger er også det danske produktionsselskabs koproduktion 'A Chiara' i Directors' Fortnight.

Filmfestivalen i Cannes er fortsat i gang med at udmelde kategorier, og mandag var turen kommet til sideprogrammet Critics' Week. 

Danmark er repræsenteret ved kortfilmen 'Inherent' af Nicolai G.H. Johansen, der er uddannet fra den jyske filmskole Super8. Filmen er produceret af Anna Dammegaard Søllested for det danske produktionsselskab Snowglobe, der desuden har to norske koproduktioner i konkurrence ved festivalen.

Snowglobe kunne tirsdag føje endnu en film til deres Cannes-repertoire, nemlig den italienske spillefilm 'A Chiara' af Jonas Carpignano, som de koproducerer. Selskabet med producerne Mikkel Jersin, Katrin Pors og Eva Jakobsen i spidsen er dermed flot repræsenteret i alle de store kategorier på festivalen.

Inherent i Critics' Week

'Inherent' beskrives som et møde mellem gotisk horror og forstadsromance. Omdrejningspunktet er en ung pige, der vandrer rundt i gader og stræder og møder en fyr. Langsomt bliver det klart, at hun tjener et mystisk væsen på loftsrummet i hendes hus. Som forholdet udvikler sig, må hun vælge mellem sit bånd til hjemmet og sine lyster.

Instruktøren siger om sin film, at den er et twist på vampyr-myten med temaer som længsel, ensomhed og det at blive voksen. Den dialogløse, stemningsbårne film er et forsøg på at fortælle en historie gennem filmmediets mindste bestanddele: lyd og billede.

Nicolai G.H. Johansen har tidligere stået bag kortfilm som 'Nøcken' og 'Vægge af beton'. 

Sandra Guldberg Kampp spiller hovedrollen som den unge pige. Skuespilleren fik stor international ros for sin debut i sidste års 'Kød & blod' i forbindelse med filmens premiere på Berlin Filmfestivalen. Noah Skovgaard Skands, der debuterede i 'Usynligt hjerte', spiller drengen.

'A Chiara' af Jonas Carpignano, koproduceret af Snowglobe. Foto: Stayblack

A Chiara i Directors' Fortnight

Italienske Jonas Carpignano er repræsenteret i Cannes med sin tredje spillefilm, 'A Chiara', produceret af Italiens Stayblack og koproduceret af Snowglobe.

Filmen er skrevet af instruktøren selv og handler om 15-årige Chiara, der ser magtesløs til, da hendes far pludselig vælger at forlade deres hjem i Calabrien. Den unge pige er fast besluttet på at forstå, hvorfor han tog af sted, lige som så mange andre før ham.

Cannes Festival løber fra 6. til 17. juli. Festivalen melder fortsat kategorier ud over de kommende dage.

Nyheden blev publiceret den 7. juni 2021, opdateret den 9. juni 2021 med information om 'A Chiara'.


Cannes 2021

Få det seneste overblik herunder over danske film og filmfolk på årets Cannes Festival. Listen opdateres løbende. Opdateret 15. juni.

Festival


Hovedkonkurrencen – kortfilm

 • Det er i jorden af Casper Rudolf Emil Kjeldsen. Produceret af Sofie Odgaard i samarbejde med Snowglobe. 

Cinéfondation – konkurrencen for filmskolefilm

 • Frie mænd af Óskar Kristinn Vignisson. Produceret af Søs Thøstesen for Den Danske Filmskole.

Koproduktioner – udenlandske film med danske producere

 • Verdens værste menneske (norsk-dansk-svensk-fransk) af Joachim Trier og Oslo Pictures. Hovedkonkurrencen. Støttet af Filminstituttets ordning for udenlandske koproduktioner.
 • De uskyldige (norsk-dansk-finsk-svensk-fransk) af Eskil Vogt og Mer Film. Un Certain Regard. Støttet af Filminstituttets ordning for udenlandske koproduktioner.
 • A Chiara (norsk-dansk-svensk-fransk) af Jonas Carpignano og Stayblack. Directors' Fortnight. 

Alle tre film er dansk koproduceret af Mikkel Jersin, Eva Jakobsen og Katrin Pors for Snowglobe.

Critics' Week – kortfilm

 • Inherent af Nicolai G.H. Johansen. Produceret af Anna Dammegaard Søllested for Snowglobe.

Cinéfondation L'Atelier – talentstøtte

 • Scattered af Kaspar Astrup Schröder. Produceret af Adomeit Film. L'Atelier er et finansieringsforum, der hjælper særligt udvalgte instruktører og producere med at finde endelig finansiering til deres spillefilmprojekt.

Producers on the Move – talentprogram afholdt i maj

 • Kasper Dissing, der producerede Thomas Vinterbergs Oscarvinder 'Druk', er udvalgt som en af 20 europæiske producere til netværket Producers on the Move, der normalt afholdes under Cannes Festivalen. Læs mere i interview.

Filmmarked


Frontières – finansieringsplatform til genrefilm

 • Twisted af Vibeke Muasya. Produceret af Vibeke Muasya og Lene Børglum for Space Rocket Nation.
 • Superposition af Karoline Lyngbye. Produceret af Amalie Lyngbo Quist for Beo Starling.

Cannes XR – for interaktive projekter

 • The Hangman at Home af Michelle og Uri Kranot. Produceret af Lana Tankosa Nikolic for Late Love Production. Udvalgt til VeeR VR Cinema med mulighed for at vinde for bedste historie og bedste oplevelse.