Kvinder med power nomineret til One World Media-pris

EVENT. Den danskproducerede "Kvinder med power" er nomineret til One World Media Awards' dokumentarpris. Prisuddelingen afholdes den 7. maj i London.

One World Media Awards fejrer årets mediedækning med priser til journalister og filmskabere, der har ydet en særlig indsats for at skabe opmærksomhed på udvikling og internationale problematikker. 

Mona Eldaief og Jehane Noujaims "Kvinder med power" ("Solar Mamas") er nomineret som den ene af tre finalister til årets Documentary Award. Filmen er produceret af Mette Heide for danske Plus Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Kvinder med power" følger beduin-kvinden Rafea fra Jordan, der uddanner sig som solenergi-tekniker i Indien for at kunne bringe fremskridt til sin hjemegn. Den er en af otte store dokumentarfilm i den verdensomspændende kampagne "Hvorfor fattigdom?", der i efteråret satte fokus på fattigdom og social ulighed.

One World Media Awards afholdes den 7. maj i London. Prisuddelingen, der har 25-års jubilæum, afholdes af non-profit organisationen One World Media.

Læs mere i interviewet Kvinder på solenergi

Læs mere om One World Media Awards