enda

Mette Heide

Producer. Født 10/10 1965.

Heide har arbejdet som producer siden 1997. Debuterede som producer med 'Livet mellem husene' (2000). Hun har siden stået bag dokumentarfilm som 'Nye scener fra Amerika' (2002) af Jørgen Leth, der blandt andet var udtaget til Göteborg Film Festival, og Leths 'Drømmere'(2002), der var udtaget til Sao Paulo Dokumentar Film Festival.

Hun ko-producerede 'Dronningen af Versailles' (2012), der vandt dokumentarinstruktørprisen på Sundance. Heide stod også bag Netflix-serien 'Amanda Knox', der var nomineret til en Emmy.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vinterrejse 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Hushjælp i helvede 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
Overleverne 1:3 2018 Producer Dokumentarserie
Overleverne 3:3 2018 Producer Dokumentarserie
Niarns død 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
Børnesoldatens nye job 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Amanda Knox 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Forsøget 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
7.9.13 2014 Producer Dokumentarserie
7.9.13 - 1:4 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 2:4 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 3:4 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 4:4 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Mobbet 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Indiens døtre 2014 Executive producer U/Dokumentarfilm
Drømmen om en familie 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Lej en familie A/S 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Succesjægerne 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Et forbandet år 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Dronningen af Versailles 2012 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Jeg bliver myrdet 2012 Executive producer (Danmark) U/Dokumentarfilm
Kvinder med power 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Rekordmanden 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Grantræet 2011 Producer DK/Kort fiktion
Christas mareridt 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Anklaget for mord 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
En feminin dreng 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Jagten på den eneste ene 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Opfindelsen af Dr. Nakamats 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Affæren i Prag 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Terrorist ved et tilfælde 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Usynlige piger 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Drengene fra 3.G 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Store piger græder ikke 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Lille voksen 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Let's be together 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Manden der ville redde Saddam 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Helena - Direktørens datter 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Helt ærlig, mor og far! Jakob - Revisorens søn 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Helt ærlig, mor og far! Klara - livvagtens datter 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Helt ærlig, mor og far! Jonas - logistikchefens søn 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Slobodan Milosevic - Præsident under anklage 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
De smås krig 2007 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Mit USA 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Det går nok over 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Drømmere 2002 Producer DK/Dokumentarfilm
Nye scener fra Amerika 2002 Producer DK/Dokumentarfilm
Metro - notater om de underjordiske 2002 Producer DK/Dokumentarfilm
Danser 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Livet mellem husene 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Taber! 1998 Konsulterende producer DK/Kort fiktion
Wolfgang 1997 Konsulterende producer DK/Kort fiktion
Overleverne Producer Dokumentarserie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.