Lindholms Krigen til Venedig

VENEDIG. Filmfestivalen i Venedig har inviteret Tobias Lindholms "Krigen" med Pilou Asbæk  og Tuva Novotny til konkurrenceprogrammet Orizzonti, hvor også den israelsk-danske spillefilm "Mountain" deltager.

Tobias Lindholms tredje spillefilm "Krigen", der får dansk premiere den 10. september, er udtaget til filmfestivalen i Venedig i konkurrenceprogrammet Orizzonti.

Kompagnichef Claus Michael Pedersen er udstationeret i Afghanistan, mens hans kone hjemme i Danmark forsøger at holde sammen på hverdagen med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp med Taleban, og for at redde mændene i sit kompagni træffer Claus et valg, som får fatale konsekvenser – også på hjemmefronten.

Pilou Asbæk spiller rollen som Claus Michael Pedersen, og Tuva Novotny er hans hustru. Andre skuespillere på holdet er Søren Malling, Charlotte Munck, Dar Salim og Dulfi Al-Jabouri. Tobias Lindholm har selv skrevet manuskript, og René Ezra og Tomas Radoor har produceret for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut og DR TV.

"Krigen" er optaget i efteråret 2014 i Tyrkiet, Jordan, Spanien og Danmark. I 2012 havde Lindholm sin forrige film "Kapringen" med i Venedig, også dengang i konkurrenceprogrammet Orizzonti.

Se trailer nedenfor.

Mountain

Mountain 1

Yaelle Kayams israelske spillefilm "Mountain", der er koproduceret af Riina Spørring Zachariassen for Windelov/Lassen Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut, deltager også i Orizzonti-konkurrencen.

En ung religiøs jødisk kvinde bor sammen med sin familie på den jødiske kirkegård på Oliebjerget i Jerusalem. Om dagen, når hendes mand arbejder, og børnene er i skole, er hun alene på bjerget, hvor hun går lange ture på kirkegården for at undslippe de endeløse huslige pligter. En aften stormer hun frustreret ud af familiens hjem og begiver sig formålsløst op ad bjerget blandt de tusindvis af grave. I et fjernt hjørne af kirkegården møder hun et uventet syn, en mand og en kvinde har sex på en gravsten. Foruroliget og fascineret af det, hun har set, begynder hun at udforske kirkegårdens nyfundne dimension, mens hun forsøger at holde facaden i sit daglige liv – indtil det ikke længere er muligt.

Instruktøren har sammen med Riina Spørring Zachariassen udviklet manuskriptet til "Mountain" under Torino Film Lab, hvor de i 2013 vandt produktionsprisen og senere en distributionspris. Jacob Kirkegaard har lavet lydoptagelser, og Peter Albrechtsen står bag lyddesignet, mens postproduktionsselskabet Postyr har haft ansvaret for visual effects og øvrig postproduktion.

Venedig Filmfestivalen afholdes 2.- 12. september.