enda

Tobias Lindholm

(1977 - )

Manuskriptforfatter og instruktør, født 1977. Uddannet fra Filmskolens manuskriptlinje i 2007.

Debuterede i 2006 med manuskriptet til den underfundige film 'Hawaii', som portrætterer et specielt venskab i den lille pornobiograf 'Hawaii-Bio' på Vesterbro. Siden har han skrevet adskillige episoder til DRs tv-serie 'Sommer' og efterfølgende været medforfatter på dramaserien 'Borgen', som vandt for 'Bedste internationale tv-serie' ved BAFTA-prisuddelingen i London i maj 2012.

Tobias Lindholm står bag manuskriptet til Thomas Vinterbergs 'Submarino' (2010), baseret på Jonas T. Bengtssons roman af samme navn. Filmen blev hædret med Nordisk Råds filmpris i 2010. Samarbejdet med Vinterberg er fortsat i 'Jagten' (2012), som med Mads Mikkelsen i hovedrollen vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle samt modtog den Økumeniske Pris i Cannes 2012.

Lindholm debuterede som instruktør i 2010 med fængselsdramaet 'R', som han skrev og instruerede sammen med Michael Noer. 'R' nød stor opmærksomhed og succes til både Robert - og Bodil uddelingerne, hvilket også gjorde sig gældende for 'Kapringen' (2012), Lindholms anden spillefilm, der udover national succes også blev vist til adskillige internationale festivaler og blandt andet vandt en FIPRESCI - og en Best Nordic Film-pris i Göteborg.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Kollektivet 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Bedrag 2 2016 Manuskript Tv-serie
Bedrag 1 2016 Manuskript Tv-serie
Krigen 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
9. april 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Afvej 2015 Manuskonsulent, Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Våbensmuglingen 2014 Manuskript DK/Dokumentarfilm
Dannys dommedag 2014 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Kartellet 2014 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Jagten 2013 Manuskript DK/Spillefilm
I lossens time 2013 Manuskript DK/Spillefilm
Kapringen 2012 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Borgen 2 2011 Manuskript Tv-serie
R 2010 Instruktion, Officer, Manuskript DK/Spillefilm
Submarino 2010 Manuskript DK/Spillefilm
Borgen 1 2010 Manuskript Tv-serie
For stor 2008 Manus DK/Kort fiktion
Sommer 2008 Manus Tv-serie
Meet me in Berlin 2007 Manuskript DK/Kort fiktion
Hawaii 2006 Manus DK/Kort fiktion
Emmalou 2006 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
In Transit 2005 Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Feature Film 2013 Danmarks Film Akademi 2013 R
Best Actor 2013 Danmarks Film Akademi 2013 R
Bedste Instruktør 2013 Danmarks Film Akademi 2013 R
Best Feature Film 2013 Danmarks Film Akademi 2013 R
Bedste Fotograf 2013 Danmarks Film Akademi 2013 R
Robert, Bedste Danske Spillefilm 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Robert, Bedste Mandlige Hovedrolle 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Robert, Bedste Instruktør 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Robert, Bedste Manus 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Robert, Bedste Filmfotograf 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Robert, Bedste Special Effects 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Robert, Bedste Lyd 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Robert, Bedste Filmklipper 2011 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2011 R
Bodil, Bedste Danske Spillefilm 2011 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2011 R
Bodil, Bedste Mandlige Hovedrolle 2011 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2011 R
Bodil, special 2011 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2011 R
Nordisk Råds Filmpris 2010 Nordisk Råds Filmpris Jury visning 2010 Submarino
Film & Literaturpris 2010 Vlissingen, Film by the Sea 2010 Submarino
Bodil, special 2011 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2011 Submarino
Best European Screenwriter 2012 Berlin European Film Academy Awards Malta 2012 Jagten
Best Actor 2012 Abu Dhabi Middle East International FF 2012 Kapringen
Special Jury Mention 2012 Abu Dhabi Middle East International FF 2012 Kapringen
Publikumspris: Bedste nordiske film 2013 Göteborg International Film Festival 2013 Kapringen
Golden Alexander - Bedste Spillefilm 2012 Thessaloniki International Film Festival 2012 Kapringen
FIPRESCI Pris 2012 Thessaloniki International Film Festival 2012 Kapringen
Crystal Arrow 2012 Les Arcs European Film Festival 2012 Kapringen
Best Actor 2012 Les Arcs European Film Festival 2012 Kapringen
Variety's 10 Directors to Watch 2013 Palm Springs International Film Festival 2013 Kapringen
Best Feature Film 2013 Detour Travel Film Festival 2013 Kapringen
Robert, Bedste Danske Spillefilm 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Kapringen
Robert, Bedste Mandlige Hovedrolle 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Kapringen
Robert, Bedste Manus 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Kapringen
Robert, Bedste Filmklipper 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Kapringen
Robert, Bedste Lyd 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Kapringen
Bodil, Bedste Danske Spillefilm 2013 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2013 Kapringen
Special Mention 2015 Zagreb Film Festival 2015 Krigen
Bedste nordiske film 2010 Göteborg International Film Festival 2010 R
FIPRESCI AWARD 2010 Göteborg International Film Festival 2010 R
Bedste Fotografering 2010 Transilvania International Film Festival 2010 R
2. bedste film 2010 Mumbai Film Festival 2010 R
Publikumsprisen - New Auteurs 2012 Los Angeles, AFI Int. Festival 2012 Kapringen
Jury Award 2012 Marrakech International Film Festival 2012 Kapringen
Best Actor 2012 Marrakech International Film Festival 2012 Kapringen
Bedste Film 2016 Würzburg International Film Weekend 2016 Krigen
Bedste Kvindelige Hovedrolle 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Krigen
Nominated Best Foreign Film 2016 Los Angeles, Oscar Academy 2016 Krigen
Peace Film Prize 2016 Munich International Film Festival 2016 Krigen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Helsinki Film Festival 2017-09-14 Kapringen
Segovia European Film Festival 2016-11-16 Krigen
Sevilla Festival de Cine 2016-11-04 Krigen
Helsinki Film Festival 2016-09-15 Krigen
Melbourne Film Festival 2016-07-28 Krigen
Wellington - New Zealand Film Festival 2016-07-22 Krigen
Yerevan, Golden apricot Int. FF 2016-07-10 Krigen
Jerusalem Int. Film Festival 2016-07-07 Krigen
Shanghai International Film Festival 2016-06-11 Krigen
Transilvania International Film Festival 2016-05-27 Krigen
Moscow - Royal Danish Embassy 2016-04-20 Krigen
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Krigen
Vilnius International Film Festival 2016-03-31 Krigen
Sofia International Film Festival 2016-03-10 Krigen
Luxembourg City Film Festival 2016-02-25 Krigen
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Krigen
Tromsø International Film Festival 2016-01-18 Krigen
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2016-01-09 Krigen
Palm Springs International Film Festival 2016-01-01 Krigen
Zagreb Film Festival 2015-11-14 Krigen
Tallinn Black Nights Film Festival 2015-11-13 Krigen
Los Angeles, AFI Int. Festival 2015-11-05 Krigen
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Krigen
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Krigen
Zürich Film Festival 2015-09-24 Krigen
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 Krigen
Venice International Film Festival 2015-09-02 Krigen
Marrakech International Film Festival 2013-11-29 Kapringen
Cairo PANORAMA OF THE EUROPEAN FILM 2013-11-27 Kapringen
Sichuan TV and Film Festival, Gold Panda 2013-11-16 Kapringen
Kolkata Film Festival 2013-11-10 Kapringen
Braunschweig International Film Festival 2013-11-05 Kapringen
Detour Travel Film Festival 2013-10-15 Kapringen
Haifa International Film Festival 2013-09-19 Kapringen
Helsinki Film Festival 2013-09-19 Kapringen
Berlin Favourites Film Festival 2013-08-22 Kapringen
Cinemateket 2013-08-11 Kapringen
Baltic Debuts Film Festival 2013-07-21 Kapringen
Nairobi UNHCR Somalia 2013-07-19 Kapringen
München International Film Festival 2013-06-28 Kapringen
Paris Cinema 2013-06-28 Kapringen
Karlovy Vary International Film Festival 2013-06-28 Kapringen
Shanghai International Film Festival 2013-06-15 Kapringen
Transilvania International Film Festival 2013-05-31 Kapringen
Moscow - Royal Danish Embassy 2013-05-29 Kapringen
Seattle International Film Festival 2013-05-16 Kapringen
San Francisco Int. Film Festival 2013-04-25 Kapringen
Beijing International Film Festival 2013-04-15 Kapringen
Mosaico Film Fest 2013-04-13 Kapringen
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2013-04-10 Kapringen
Istanbul Int. Film Festival 2013-04-03 Kapringen
Beaune International Thriller Film Festival 2013-04-03 Kapringen
New York New Directors/New Films 2013-03-20 Kapringen
Paris Cine Nordica 2013-03-20 Kapringen
Hong Kong International Film Festival 2013-03-17 Kapringen
Guadalajara Film Festival 2013-03-01 Kapringen
FilmFest Oslo 2013-03-01 Kapringen
Cartagena int. Film Festival 2013-02-21 Kapringen
Dublin International Film Festival 2013-02-14 Kapringen
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 Kapringen
Cinemateket 2013-01-01 Kapringen
Les Arcs European Film Festival 2012-12-15 Kapringen
Marrakech International Film Festival 2012-11-30 Kapringen
Tallinn Black Nights Film Festival 2012-11-13 Kapringen
Lithuania Scanorama Film Forum 2012-11-08 Kapringen
Taipei Golden Horse Film Festival 2012-11-08 Kapringen
Thessaloniki International Film Festival 2012-11-02 Kapringen
Sevilla Festival de Cine 2012-11-02 Kapringen
Los Angeles, AFI Int. Festival 2012-11-01 Kapringen
Kiev Molodist Int. Film Festival 2012-10-20 Kapringen
Sao Paulo Int. Film Festival 2012-10-19 Kapringen
Tokyo International Film Festival 2012-10-17 Kapringen
Abu Dhabi Middle East International FF 2012-10-11 Kapringen
London Film Festival 2012-10-10 Kapringen
Zürich Film Festival 2012-09-20 Kapringen
Toronto International Film Festival 2012-09-06 Kapringen
Venice International Film Festival 2012-08-29 Kapringen
European Film Week 2012-05-05 R
Belgrade International Film Festival 2011-02-25 R
Istanbul Festival of Independent Films 2011-02-17 R
Pune International Film Festival India 2011-01-06 R
Chennai International Film Festival 2010-12-15 R
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 R
Thessaloniki International Film Festival 2010-12-03 R
Gijon International Film Festival 2010-11-19 R
Tallinn Black Nights Film Festival 2010-11-19 R
Buenos Aires Danish Film Festival 2010-11-16 R
Lithuania Scanorama Film Forum 2010-11-11 R
Ljubljana International Film Festival 2010-11-10 R
Damascus Int. Film Festival 2010-11-07 R
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 R
Mumbai Film Festival 2010-10-21 R
Bergen International Film festival 2010-10-20 R
Ghent Flanders Int. Film Festival 2010-10-12 R
Reykjavik Film Festival 2010-09-23 R
Zürich Film Festival 2010-09-23 R
Helsinki Film Festival 2010-09-16 R
Montreal World Film Festival 2010-08-26 R
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 R
Durban International Film Festival 2010-07-22 R
Bucheon International Fantastic Film Festival 2010-07-15 R
Karlovy Vary International Film Festival 2010-07-02 R
Taipei Film Festival 2010-06-25 R
München International Film Festival 2010-06-25 R
Los Angeles Film Festival 2010-06-17 R
Edinburgh International Film Festival 2010-06-16 R
Troia Int. Film Festival (Setúbal) 2010-06-04 R
Transilvania International Film Festival 2010-05-28 R
Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2010-04-16 R
Budapest Titanic International Film Festival 2010-04-08 R
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 R
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2010-03-11 R
New York BAMcinematek 2010-02-18 R
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 R
Rotterdam, International Film Festival 2010-01-27 R
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.