Optagelserne til Zentropa og Thomas Vinterbergs 'Druk' er i gang igen

I OPTAGELSE. Zentropa har genoptaget optagelserne på Thomas Vinterbergs kommende drama 'Druk' med blandt andre Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang i hovedrollerne. Filmen er skrevet af Vinterberg og Tobias Lindholm og får premiere i august 2020.

Zentropa har netop genoptaget optagelserne på Thomas Vinterbergs drama 'Druk', som finder sted i København, Nordsjælland og Västra Gotäland i Sverige. 

Filmen følger fire gymnasielærere spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang, der kaster sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen – ansporet af en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. 

I starten er resultatet positivt, når alkoholen får de fire venner og deres omgivelser til at løsne op: Pludselig lytter eleverne, undervisningen bliver bedre, karaktererne hæves og kollegerne begynder for alvor at nyde livet. Men i takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre.

'Druk' er Vinterbergs første danske film siden 'Kollektivet' fra 2016, der var udtaget til hovedkonkurrencen på Berlinalen og vandt Sølvbjørnen for bedste skuespillerinde (Trine Dyrholm). 

Filmen er skrevet af Vinterberg og hans faste manuskriptmakker Tobias Lindholm, der også skrev 'Kollektivet'. Det kreative partnerskab startede med 'Submarino' fra 2010, der også havde premiere i hovedkonkurrencen på Berlinalen og siden vandt 5 Robert-priser. Tre år senere stod de bag 'Jagten', der vandt flere priser på Cannes Festival, blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film og desuden var en stor publikumssucces herhjemme. 

'Druk' forventes at få dansk biografpremiere 27. august næste år. Filmen er produceret af Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing for Zentropa og ko-produceres med Film i Väst, Zentropa Sweden, Topkapi Films og Zentropa Netherlands med støtte fra blandt andet Filminstituttet.