Premiere på Krigen

PREMIERE. Tobias Lindholms "Krigen" rammer de danske biografer med et hav af stjerner på plakaten torsdag den 10. september.

Tobias Lindholms tredje spillefilm "Krigen" havde sidste weekend verdenspremiere i Venedig, hvor den fik flotte ord med på vejen fra de internationale kritikere. Nu er turen kommet til de danske biografer.

Kompagnichef Claus Michael Pedersen og hans mænd er udstationerede i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus' kone Maria at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban og for at redde sine mænd, træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse.

Læs interview med Tobias Lindholm: Krigens konsekvenser 

Tobias Lindholm har tidligere instrueret fængselsdramaet "R" (med Michael Noer) og "Kapringen" og har skrevet manuskript til bl.a. "Jagten", "Submarino" og "Borgen".

"Krigen" har Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim, Dulfi Al-Jabouri, Søren Malling og Charlotte Munch på rollelisten. Filmen er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Anmeldercitater


"Spørgsmål om moral, overlegenhed, omkostninger og værdi af lokale og fjerne liv og behovet for straf for at sone sine synder er ofte ikke helt udtalt, men svæver over materialet, mens Lindholms manuskript og instruktion holder sig til hans minimalistiske stil hele vejen igennem. Asbæks følelsesmæssigt ærlige og rå præstation, som aldrig tilnærmelsesvis bliver overdramatisk, hjælper publikum med finde en vej ind i det komplekse materiale. - Boyd van Hoeij, The Hollywood Reporter

"Vi er muligivis stadig ikke i stand til at forestille os præcis, hvordan det er derude, men Lindholms sparsomme, sanselige teknik formår at, om end flygtigt, at sætte os ind i andres liv." – Guy Lodge, Variety

"Lindholm er en stærk tilhænger af "less is more" og toner både skuespil og klipning ned, med undtagelse af den kaotiske krysildepisode, for endnu engang at fokusere på det tema, han er fascineret af, mand under pres." - Dan Fainaru, Screen International 

"Jeg ser "Krigen" som den helt nødvendige spillefilm om den danske krigsførelse i Irak og Afghanistan, man har ventet på." – Kim Skotte, Politiken (5 hjerter)

"’Krigen’s store kvalitet er, at den så overbevisende understreger, at de presserende spørgsmål om Danmarks indsats i Afghanistan IKKE har nogen klare svar. Det er frustrerende – på den inspirerende måde – at være vidne til." – Per Juul Carlsen, DR Filmland (5 stjerner)