Tobias Lindholms 'Efterforskningen' får premiere på TV 2

PUBLIC SERVICE PULJEN. Tobias Lindholms serie om efterforskningen af drabet på Kim Wall får premiere på TV 2 og TV 2 Play mandag den 28. september.

Over seks afsnit følger 'Efterforskningen' drabschef Jens Møller og specialanklager Jakob Buch-Jepsens arbejde med at opklare mordet på den svenske journalist Kim Wall, der blev dræbt i 2017.

Serien giver et dybdeborende indblik i detaljerne i opklaringsarbejdet, der strakte sig over mere end otte måneder, og skildrer også Møllers forhold til Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall. 

Tobias Lindholm har både skrevet og instrueret serien, der er blevet til i samarbejde med Kim Walls forældre. Lindholm fik sin debut med prisvinderen 'R', som han instruerede sammen med Michael Noer. Siden har han stået bag film som 'Kapringen' og den Oscar-nominerede 'Krigen, mens han også har arbejdet som manuskriptforfatter, blandt andet på Thomas Vinterbergs Oscar-nominerede 'Jagten' og snart aktuelle 'Druk'.

I rollen som Jens Møller ses Søren Malling, mens Pilou Asbæk indtager rollen som Jakob Buch-Jepsen. Pernilla August og Rolf Lassgård spiller Walls forældre. På rollelisten ses desuden Laura Christensen, Dulfi Al-Jabouri, Hans Henrik Clemensen og Anders Juul som Jens Møllers medefterforskere.

'Efterforskningen' produceres af Miso Film i koproduktion med Outline Film for TV 2 Danmark, SVT og Viaplay med støtte fra Public Service Puljen, Copenhagen Film Fund og Creative Europe. Serien får premiere en 28. september på TV 2 og TV 2 Play.