UNHCR viser Kapringen i Kenya

EVENT. Tobias Lindholms "Kapringen" bliver vist i Nairobi med UNHCR Somalia som værter i anledning af FN's flygtningedag.

FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) i Somalia afholder i anledning af World Refugee Day en særlig visning i Kenyas hovedstad Nairobi af Tobias Lindholms "Kapringen". Visningen foregår den 19. juli.

Filmen, der handler om kapringen af fragtskibet MV Rozen i Det Indiske Ocean, er filmet ud for den kenyanske kyst på et skib, som idligere har været kapret. Også flere af filmens kenyanske medvirkende og filmfolk har selv været involveret i virkelige kaprings-episoder, og en række af dem er inviteret til at overvære arrangementet sammen med lokale og internationale medier.

Skuespilleren Keith Pearson, som spiller kaptajnen af MV Rozen, og UNHCR Somalias repræsentant Felicitas Nebril vil være til stede og stille op til interviews med pressen inden filmvisningen.

Film og tema er udvalgt i forhold til World Refugee Day og Somalia, som har en række UNHCR-partnerskabsprojekter med aktiviteter og erhvervsuddannelser, der skal afholde unge drenge fra at blive fristet af pirateri og militsen.

Sidste år viste UNHCR Somalia Angelina Jolies "In the Land of Blood and Honey" ved et lignende arrangement.

"Kapringen" havde dansk premiere den 20. september sidste år og har siden modtaget en række priser og fået en flot international modtagelse. For tiden kan den opleves i de amerikanske biografer, hvor den havde premiere den 14. juni.