"Lovebirds" vinder Bent-prisen

PRIS. Årets Bent-pris går til dokumentarfilmen "Lovebirds" der er instrueret af Louise Detlefsen.

Tirsdag den 7. oktober gik Bent-prisen til "Lovebirds" – en ærlig dokumentarfilm, der skildrer tre unge veninders liv i København med fest, moralske tømmermænd og ulykkelig kærlighed.

"Lovebirds er et nænsomt og hudløst ærligt portræt af et ungt menneske - Juryen

Bent er en filmpris der uddeles til modige film, der i løbet af året har turdet skabe troværdige homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede karakterer. Prisen er på 10.000 kroner, og uddeles af MIX COPENHAGEN - LesbianGayBiTrans Film Festival.

Filmen skildrer pigernes liv gennem ven/uvenskab og deres forhold til kærlighed. Et forhold, der for én af pigerne ændrer sig i løbet af filmen, da hun uforudset bliver forelsket i en pige. Det var den hidtil heteroseksuelle Sus, der tabte sit hjerte til en pige, mens filmen blev optaget til stor overraskelse for både hende selv og veninderne. Skildringen af denne spirende forelskelse er grunden til at filmen har vundet prisen i år.

"'Lovebirds' er et nænsomt og hudløst ærligt portræt af et ungt menneske. Udover det at være ung med alt, hvad det indebærer af rastløshed, nysgerrighed og oceaner af tømmermænd, så forsøger hovedpersonen at tackle, at hun er smaskforelsket i én af sit eget køn," lyder det blandt andet fra juryen til prisoverrækkelsen, der fandt sted i Empire Bio tirsdag aften.

Lovebirds1Sus fortæller veninden Marline, at hun har kysset med en pige hun senere forelsker sig i. Foto: Fridtjof Film

"Fra starten var jeg opsat på at lave en 'rigtig' film om at finde sig selv i forhold til verden, veninder og ikke mindst kærligheden," fortæller instruktør Louise Detlefsen i et interview til DFI tidligere på året.

"En film, hvor hovedpersonerne har glemt at købe toiletpapir, spiser klamt slik og kommer op at skændes over en misforståelse. Alt for meget af det, som laves om unge er enten kunstig low-life tv-underholdning eller lækre velsmurte dramaer om fiktive mennesker, der har meget lidt tilfælles med et rigtigt menneske. Jeg vil gerne lave et modspil til det blik på ungdomslivet," fortæller hun.

Læs hele interviewet med instruktøren

Bent-prisen blev uddelt for første gang i 2011, og er opkaldt efter Frits Helmuths rolle i filmen "Lille Spejl" fra 1978. Det var den første danske spillefilm med en åben homoseksuel hovedperson.

"Lovebirds" er instrueret af Louise Detlefsen og produceret af Fridthjof Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen blev vist på DR3 i maj måned.