Mænd og høns får nordamerikansk premiere

TORONTO. Der er nordamerikansk premiere på "Mænd og høns" på Toronto International Film Festival mandag den 14. september.

Herhjemme gik den i biograferne i foråret, men nu får publikum på den anden side af Atlanten også mulighed for at se med, når Anders Thomas Jensens "Mænd og høns" i dag har nordamerikansk premiere på filmfestivalen i Toronto. Filmen er allerede blevet solgt til Drafthouse Films til nordamerikansk distribution. Desuden er den solgt til Holland, Belgien, Luxembourg Ungarn, Tjekkiet; Slovakiet og Estland.

Festivalen viste fredag "Mænd og høns"  for pressen med meget positive reaktioner. Særligt filmbranchebladet Screen bobler over af begejstring:

"Anders Thomas Jensens første film i ti år som instruktør er en legende excentrisk, sort-humoristisk eventyrfortælling som kombinerer screwball farce og slapstick-vold med en filosofisk funderen over sammenstødet mellem religion og videnskab. Forfriskende original, affejende enhver simpel klassificering og ofte spektakulært sjov (..)"

"Mænd og høns" er en af de tre film, der fra dansk side er sat på shortlist til at kunne blive Danmarks deltager i kapløbet om en Oscar i kategorien Best Foreign Language Film. Medlemmerne i det Europæisk Filmakademi har også udvalgt den til at være en af de 52 film, der kan blive nomineret til priserne ved European Film Awards.

Mads Mikkelsen, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling og Nicolas Bro spiller i "Mænd og høns" fem brødre, der trods store uoverensstemmelser bliver tvunget af omstændighederne til at leve sammen og lære at acceptere, hvem de er, og hvor de kommer fra.

Anders Thomas Jensen har skrevet manuskript, og Kim Magnusson og Tivi Magnusson har produceret for M&M Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

"Mænd og høns" kan ses på dvd, blu-ray og streaming medier.

Læs Todd Browns samtale med Anders Thomas Jensen i Filminstituttets digitale magasin

"Mænd og høns" i programmet Vanguard mandag den 14. september kl. 20.30