Mænd og høns på vej over Atlanten

TORONTO. Anders Thomas Jensens "Mænd og høns" er udtaget til Toronto International Film Festival.

"Mænd og høns" er inviteret til dette års filmfestival i Toronto, en sværvægter blandt årets filmbegivenheder. Anders Thomas Jensens film får nordamerikansk premiere i profilprogrammet Vanguard, der med provokerende og overrumplende film udfordrer almindelig mainstream.

Mads Mikkelsen, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling og Nicolas Bro spiller i "Mænd og høns" fem brødre, der trods store uoverenstemmelser bliver tvunget af omstændighederne til at leve sammen og lære at acceptere, hvem de er, og hvor de kommer fra.

Anders Thomas Jensen har selv skrevet manuskript, og Kim Magnusson og Tivi Magnusson har produceret for M&M Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

Festivalen har endnu kun udmeldt en del af programmet, hvor også norske Joachim Triers "Louder than Bombs", der er dansk koproduceret, deltager. Den vises i serien Special Presentations.

I Special Presentations vises også den engelske instruktør Tom Hoopers "The Danish Girl", der er er støttet af Copenhagen Film Fund med 6 mio. kr. Filmholdet lavede i foråret optagelser i ti dage i Københavns centrum.

Læs mere: Copenhagen Film Fund får Oscar-vindere til København

Ny konkurrencesektion i Toronto

Den internationale filmfestival i Toronto introducerer i år et konkurrenceprogram. Tolv stærkt instruktørbårne film skal deltage i konkurrencen, der går under navnet Platform. Konkurrenceprogrammet vil blive offentliggjort den 13. august.

Toronto International Film Festival (10.-20. september)

Trailer