Malene Blenkov bliver ny chef for Filminstituttets Fiktionsafdeling

CHEFSKIFTE. Filminstituttets nye chef for Fiktionsafdelingen er fundet. Malene Blenkov afløser Marianne Moritzen, der efter 21 år på Filminstituttet, stopper med udgangen af december. Kom til reception den 18. januar, hvor vi fejrer dem begge.

Filminstituttets nye afdelingschef for Fiktion, Malene Blenkov, tiltræder posten med solid erfaring, både ledelsesmæssigt og som producer. Siden 2021 har hun været afdelingsleder og producer i Nordisk Film Creative Alliance og i en årrække før det været medejer, direktør og producer i henholdsvis Blenkov & Schønnemann og det daværende selvstændige selskab Creative Alliance. Igennem sin lange og produktive karriere i filmbranchen har hun produceret et stort antal tv-serier, dokumentarfilm og spillefilm til det danske og internationale marked.

Administrerende direktør, Claus Ladegaard, siger således om valget af Malene Blenkov:

"Det er en meget stor glæde at kunne ansætte Malene Blenkov som Fiktionschef på Filminstituttet. Malene kommer med omfattende erfaringer som producer: Et tocifret antal spillefilm, fiktionsserier, dokumentarfilm og som forfatter på en række børneserier. Og hun kommer med væsentlig erfaring som leder i en række produktionsselskaber, herunder som direktør i Blenkov & Schønnemann og Creative Alliance. Kombinationen af produktionserfaring og ledererfaring vil være en væsentlig styrke for Filminstituttets arbejde med fiktionsprojekter."

Selv siger Malene Blenkov om sit jobskifte:

"Det kan virke som et stort skifte at sætte sig på den anden side af bordet, men jeg oplever det som en naturlig forlængelse af mit arbejdsliv. Jeg kender og holder af skabelsesprocessen på film og serier fra idé, til produktion, lancering, festivalliv og selve mødet med publikum. Med branchens store udfordringer og det nye filmforlig foran os, er det en vigtig tid at styrke den kreative tilgang, og insistere på mod, forandring og forankring. Jeg har stor lyst til at bevare og styrke fiktionsafdelingen i et ensemble, hvor branchens ambitioner støttes effektivt med forståelse for kunstnerisk og økonomisk udfoldelse."

Malene Blenkov tiltræder stillingen den 15. januar 2024.

Reception

Sæt X i kalenderen den 18. januar, hvor vi afholder en kombineret velkomstreception for Malene Blenkov og afskedsreception for Marianne Moritzen. Det foregår på Filminstituttet fra 15.30 – 17.30.

Alle er velkomne.