enda

Malene Blenkov

(1967 - )

Producer og manuskriptforfatter. Født 21/12 1967.


Malene Blenkov startede sin karriere i reklamefilmbranchen i 1991. Siden 1997 har hun produceret tv-serier, dokumentarfilm og spillefilm til det danske og internationale marked, heriblandt kortfilmen 'Pandasyndromet' (2006), der vandt ungdomsjuryens pris for bedste kortfilm på BUSTER, og komedien 'Sover Dolly på ryggen?' (2012), dramaet 'Bridgend' (2015), der vandt flere internationale priser, Per Flys thriller 'Dobbeltspil' (2018) og Lone Scherfigs 'Secrets from the Russian Tea Room' (2018). Hun debuterede i 2010 som manuskriptforfatter på børne tv-serier for DR.


Blenkov er producer og CEO for selskabet Creative Alliance, som hun ejer sammen med bla. Per Fly, Ole Christian Madsen, Dagur Kári og Lone Scherfig.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Lone Scherfig untitled project 2018 Producer DK/Spillefilm
Dobbeltspil 2018 Producer DK/Spillefilm
Bridgend 2015 Producer DK/Spillefilm
Bankerot 2014 Producer Tv-serie
Player 2013 Producer DK/Spillefilm
2 piger 1 kage 2013 Executive producer DK/Kort fiktion
Sover Dolly på ryggen? 2012 Producer DK/Spillefilm
Juan 2011 Producer DK/Spillefilm
Cirkusliv i savsmuld 2011 Producer Tv-serie
Shanes jul 2009 Manus Tv-serie
Shanes verden II 2009 Manus Tv-serie
Boy Meets Girl 2008 Producer DK/Kort fiktion
Shanes verden 2007 Manus Tv-serie
Pandasyndromet 2006 Producer DK/Kort fiktion
Out 2006 Producer DK/Kort fiktion
Opbrud 2005 Producer DK/Spillefilm
Sort Sol - 422 dage i dybet 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
The Intended 2002 Producer U/Spillefilm
Ude af rute 2000 Producer DK/Kort fiktion
Slottet i Italien 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.