enda
Person

Malene Blenkov

(1967 – )

Producer og manuskriptforfatter. Født 21/12 1967.

Malene Blenkov startede sin karriere i reklamefilmbranchen i 1991. Siden 1997 har hun produceret tv-serier, dokumentarfilm og spillefilm til det danske og internationale marked. Af titler kan følgende fremhæves: kortfilmen ''Pandasyndromet'' (2006), der vandt ungdomsjuryens pris for bedste kortfilm på BUSTER, komedien ''Sover Dolly på ryggen?'' (2012), dramaet ''Bridgend'' (2015), der har vundet flere internationale priser, Per Flys thriller ''Dobbeltspil'' (2018) og Lone Scherfigs ''The Kindness of Strangers'' (2018). Siden 2010 har hun også været manuskriptforfatter på en række børne tv-serier for DR.

Blenkov har i perioden 2021-2023 været producer og CEO for selskabet Creative Alliance, som hun ejer sammen med bl.a. Per Fly, Ole Christian Madsen, Dagur Kári og Lone Scherfig.

Fra 2024 er hun ansat som chef for Fiktionsafdelingen på Det Danske Filminstitut.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Den grænseløse 2024 Producer DK/Spillefilm
Dag og nat (Oversigt) 2022 Producer Fiktionsserie
Dag og nat 1:8 - August 2022 Producer Fiktionsserie
Dag og nat 2:8 - September 2022 Producer Fiktionsserie
Dag og nat 3:8 - Oktober 2022 Producer Fiktionsserie
Dag og nat 4:8 - December 2022 Producer Fiktionsserie
Dag og nat 5:8 - Nytår 2022 Producer Fiktionsserie
Dag og nat 6:8 - Februar 2022 Producer Fiktionsserie
Dag og nat 8:8 - Maj 2022 Producer Fiktionsserie
Krudttønden 2020 Producer DK/Spillefilm
The Kindness of Strangers 2019 Producer DK/Spillefilm
Dobbeltspil 2018 Producer DK/Spillefilm
Bridgend 2015 Producer DK/Spillefilm
Panisk Påske 2015 Executive producer Tv-serie
Bankerot 2014 Producer, Manuskript Tv-serie
Player 2013 Producer DK/Spillefilm
2 piger 1 kage 2013 Executive producer DK/Kort fiktion
Sover Dolly på ryggen? 2012 Producer DK/Spillefilm
Juan 2011 Producer DK/Spillefilm
Cirkusliv i savsmuld 2011 Manuskript, Producer Tv-serie
Shanes jul 2009 Manus, Producer Tv-serie
Shanes verden II 2009 Manus, Producer Tv-serie
Boy Meets Girl 2008 Producer DK/Kort fiktion
Shanes verden 2007 Manus, Producer Tv-serie
Pandasyndromet 2006 Producer DK/Kort fiktion
Out 2006 Producer DK/Kort fiktion
Opbrud 2005 Producer DK/Spillefilm
Sort Sol - 422 dage i dybet 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
The Intended 2002 Producer U/Spillefilm
Slottet i Italien 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Ude af rute 2000 Producer DK/Kort fiktion
Pigen med nålen Producer DK/Spillefilm