Marco Effekten i optagelse

UNDER OPTAGELSE. Optagelserne til Martin Zandvliets filmatisering af Jussi Adler-Olsens krimi 'Marco Effekten' er i fuld gang i Danmark og Tjekkiet. Der er forventet premiere 1. oktober 2020.

Optagelserne til den femte filmatisering af Jussi Adler-Olsens 'Afdeling Q'-serie med titlen 'Marco Effekten' er lige nu i fuld gang i både ind- og udland. 

Martin Zandvliet, der tidligere har stået bag 'Dirch' og Oscar-nominerede 'Under sandet', instruerer filmen, der bliver den første film i Nordisk Films serie på i alt seks planlagte film om Afdeling Q. 

'Marco Effekten' handler om romadrengen Marco, som anholdes med en savnet pædofili-mistænkt mands pas på sig. Det bliver en sag for politiefterforskeren Carl Mørck og hans Afdeling Q, der hurtigt kommer på sporet af en årelang, multinational korruptionsaffære med ulandsbistand – og et bestialsk mord, der muligvis rummer nøglen til det hele.

Sidste år blev det offentliggjort, at Ulrich Thomsen indtager rollen som Carl Mørck, mens Zaki Youssef, der modtog en Robert- og Bodil-nominering for sin hovedrolle i 'Danmarks sønner', spiller Assad. De tager over efter henholdsvis Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, der medvirkede i de første fire film.

Den nyeste tilføjelse til rollelisten er Sofie Torp, der sidste uge modtog en Robert for sin birolle i 'Ser du månen, Daniel'. Hun spiller rollen som Mørck og Assads samarbejdspartner, Rose. 

De forrige fire film i serien, som Zentropa producerede, har været nogle af nyere tids største publikumssucceser. Senest solgte 'Journal 64' 749.000 biografbilletter i 2018. 'Flaskepost fra P' blev set af 688.000, 'Fasandræberne' rundede 754.000, mens 'Kvinden i buret' nåede 695.000 billetter. 

'Marco Effekten' optages lige nu i Tjekkiet og Danmark, og holdet fortsætter over de næste måneder i både Danmark og udlandet.

Filmen instrueres af Martin Zandvliet efter manuskript af Anders Frithiof August og Thomas Porsager. Mikael Rieks producerer for Nordisk Film med støtte fra blandt andet Filminstituttets Markedsordning. Der er forventet premiere 1. oktober 2020.