enda
Person

Martin Zandvliet

(1971 – )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 7/1 1971 i Fredericia.

I begyndelsen af sin karriere arbejdede Martin Zandvliet i en årrække som klipper. I 2002 skrev og instruerede han sin første film, den Robert-prisbelønnede dokumentarfilm ''Angels of Brooklyn''

Zandvliets spillefilmdebut ''Applaus'' (2009) skrev han sammen med Anders Frithiof August. Filmen vandt flere internationale priser og blev udvalgt til Toronto Filmfestival. Toronto-festivalen udtog også hans to næste spillefilm, ''Dirch'' (2011) og ''Under sandet'' (2015). ''Under sandet'' (2015) modtog en nominering i kategorien for bedste udenlandske spillefilm til Oscar-prisuddelingen 2017. Zandvliets fjerde danske spillefilm var filmatiseringen af Jussi Adlers bestseller ''Marco effekten'' (2021).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Toves værelse 2023 Instruktion DK/Spillefilm
Marco Effekten 2021 Instruktion, Medforfatter DK/Spillefilm
The Model 2016 Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Under sandet 2015 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
10 timer til Paradis 2012 Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Dirch 2011 Instruktion, Mus & Mænd instruktør, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
At Night I Fly 2011 Klippekonsulent U/Dokumentarfilm
Applaus 2009 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Mon petit-enfant 2008 Instruktion, Manuskriptforfatter, Klipper DK/Kort fiktion
The Matjulskis 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Cathrine 2008 Klip DK/Kort fiktion
Besøget 2008 Klipper DK/Kort fiktion
Dennis 2007 Manus, Klip DK/Kort fiktion
Uden for kærligheden 2007 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Jeg som regel 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Mum 2006 Klip DK/Kort fiktion
Når man vågner 2005 Klipper DK/Kort fiktion
Magten over kærligheden 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir 2003 Klip DK/Dokumentarfilm
Bokseren 2003 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Angels of Brooklyn 2002 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Middagen 2001 Klip DK/Kort fiktion
Vejen tilbage 2001 Klip DK/Dokumentarfilm