Marie Krøyer i New York

NEW YORK. Bille Augusts spillefilm "Marie Krøyer" screenes denne uge i Scandinavia House i New York. Anledningen er en kunstudstilling af danske malerier fra Guldalderen og frem til det moderne gennembrud.

Scandinavia House er et kulturhus i New York, der viser kunst fra nordiske lande heriblandt Danmark, Island, Sverige og Norge. Kulturhuset viser Bille Augusts spillefilm "Marie Krøyer" den 4. og 6. december i forbindelse med udstillingen "Danske malerier fra Guldalderen til det moderne gennembrud". Et portræt af Marie Krøyer og et selvportræt af skagensmaler P.S. Krøyer fremvises blandt andet på udstillingen, der forløber fra den 12. oktober til den 18. januar. Skagensmalerne Anna og Michael Ancher er også repræsenteret på udstillingen.

"Marie Krøyer" havde premiere i USA i oktober 2012 på Chicago International Film Festival, tre uger efter danmarkspremieren. Der var rift om filmen, der blev vist på adskillige festivaler verden over, blandt andet på Busan International Film Festival i Sydkorea og på Latinamerikas største filmfestival i Rio de Janeiro.

Læs interview med Bille August "Portræt af en kvinde".

Filmvisningerne af "Marie Krøyer" er arrangeret og programsat af Scandinavia House i samarbejde med den Danske Generalkonsulat i New York med støtte fra Det Danske Filminstitut. "Marie Krøyer" er produceret af Karin Trolle og Signe Leick Jensen for SF Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Følg Scandinavia House på facebook.

Trailer