Matt Dillon og Bruno Ganz i von Triers næste film

LARS VON TRIER. Matt Dillon og Bruno Ganz har hovedrollerne i Lars von Triers næste film "The House That Jack Built", når optagelserne går rigtigt i gang i det nye år.

I foråret 2017 begynder Lars von Trier optagelser i Trollhättan til sin nye spillefilm "The House That Jack Built", og filmholdet rykker derefter til Københavnsområdet.

Triers nye film følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Historien opleves gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord, han begår, er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

TheHouseThatJackBuilt-BrunoGanz
Bruno Ganz. Foto: Ruth Walz

Hovedrollen som seriemorderen Jack spilles af amerikanske Matt Dillon, og schweiziske Bruno Ganz har rollen som den mystiske Verge, der udforsker og udfordrer Jacks tanker og handlinger gennem en tilbagevendende dialog. Det resterende cast med blandt andet fire prominente kvinderoller besættes snart.

"Det er med stor glæde, at vi kan præsentere Matt Dillon og Bruno Ganz. De to herrer har på hvert deres tidspunkt været milepæle i min ungdommelige filmiske udvikling," siger Lars von Trier. "Udover at være et epokegørende match er de hver især fremragende skuespillere og falder helt naturligt ind i "min filmiske familie". Jeg ser med glæde og stolthed frem til arbejdet med dem."

"The House That Jack Built" produceres af Zentropa med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 9,0 mio. kr gennem konsulentordningen ved Mikkel Munch-Fals. Desuden støtter DR TV, Copenhagen Film Fund og en lang række internationale samarbejdspartnere. Nordisk Film Distribution har planlagt premiere i foråret 2018, og TrustNordisk står for det internationale salg.