Mikkel Jersin er Producer on the Move

CANNES. Mikkel Jersin er i år Danmarks deltager ved Producers on the Move, som afholdes under Cannes Festivalen.

Producer Mikkel Jersin er årets danske deltager i Producers on the Move. I løbet af fire dage fra den 14. til 18. maj skal han og 19 andre udvalgte producere møde en række vigtige europæiske filmbranchefolk. De vil blandt andet få lejlighed til at præsentere deres næste projekter og brainstorme om nye europæiske koproduktioner.

Mikkel Jersin blev uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2011 og blev ansat på Nimbus Film. Hans første filmproduktion var "Sparrows" (Rúnar Rúnarsson, 2015).

Læs interview: I naturens vold i Island

Siden har han arbejdet på en lang række internationale koproduktioner, blandt andet "Hotel" (Lisa Langseth, Sverige, 2013), "Virgin Mountain" (Dagur Kári, Island, 2015) og "Louder Than Bombs" (Joachim Trier, Norge, 2015).

"Jeg tror, at vi i Danmark i fremtiden er nødt til at koproducere endnu mere, end vi gør i dag. Det kan være en stor udfordring for en ung producer at være involveret i et internationalt projekt tidligt efter filmskolen, men jeg tror, det er nogle af de bedste lærepenge, man kan få," fortalte han i forbindelse med sidste års Cannes-festival, hvor "Louder Than Bombs" deltog i hovedkonkurrencen. 

Læs interview: Stor oplevelse at følge den kreative proces

I sommeren 2015 startede Mikkel Jersin sit eget produktionsselskab, Snowglobe, sammen med Katrin Pors of Eva Jacobsen. Selskabet er for tiden bl.a. involveret i produktioner af Amat Escanates, Joachim Trier, Omar Shargawi og Ralitza Petrova.

I 2015 var Jersin på listen over de internationale producere, som branchebladet Screen International udnævnte som "Future Leaders".

Producers on the Move

Organisationen European Film Promotion afholder hvert år Producers on the Move under Cannes Festvialen med det formål at styrke nye produceres netværk. Mange af dem, som gennem årene har deltaget, har stadig kontakt med hinanden og udvikler ideer sammen til koproduktioner. Sidste år strammede EFP kriterierne og begrænsede antallet af deltagere til 20 for at øge fokus på producere, der har erfaring med at koproducere og få vist deres film uden for hjemlandet. Det Danske Filminstitut og de andre landes tilsvarende organisationer indstiller en producer, og European Film Promotion udvælger derefter de 20 deltagere.

Producers on the Move er støttet af Creative Europe, der også står bag Shooting Stars i Berlin.

Se alle de udvalgte producere på EFP's hjemmeside.

Producers on the Move

Dansk deltagelse i Cannes 2016

  • Nicolas Winding Refns danskproducerede "The Neon Demon" er i hovedkonkurrence
  • Shahrbanoo Sadats danskproducerede "Wolf and Sheep" er med i programmet Quinzaine des Realisateurs/Director's Fortnight
  • Verdenspremiere på virtual reality-filmen "Ewa: Out of Body" i programmet NEXT
  • Mads Mikkelsen er i hovedkonkurrencens jury
  • Mikkel Jersin er Producer on the Move
  • Nicolas Winding Refn præsenterer en 4K-digitaliseret version af Mario Bavas "Planet of the Vampires" i programmet Cannes Classics

Cannes Festivalen 11.-22. maj