enda

Mikkel Jersin

Producer. Født 1980. Tog sin afgang som producer fra Den Danske Filmskole i 2011. Derudover har Jersin en BA i Business Communication and International Marketing fra Copenhagen Business School. Umiddelbart efter sin afgang fra filmskolen blev han ansat på Nimbus Film.

Jersins første danske film som producer er 'Sparrows' (Rúnar Rúnarsson, 2015). Han har arbejdet på en lang række internationale koproduktioner, blandt andet 'Hotel' (Lisa Langseth, Sverige, 2013), 'Virgin Mountain' (Dagur Kári, Island, 2015), 'Louder Than Bombs' (Joachim Trier, Norge, 2015), 'Trækfugle' (2018) og 'A White White Day' (2019). Herhjemme har han blandt andet produceret 'Brakland' (2018), 'Selvmordsturisten' (2019) og 'Kød & Blod' (2020).

I 2015 var Jersin på listen over de internationale producere, som branchebladet Screen International udnævnte som "Future Leaders".

Stiftede i 2015 produktionsselskabet Snowglobe med Katrin Pors og Eva Jakobsen.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
A White, White Day 2019 Producer U/Spillefilm
Western Arabs 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Selvmordsturisten 2019 Producer DK/Spillefilm
Kød & blod 2019 Producer DK/Spillefilm
Lifeboat 2018 Producer DK/Spillefilm
Brakland 2018 Producer DK/Spillefilm
Trækfugle 2018 Co-producent U/Spillefilm
Petra 2018 Co-producer U/Spillefilm
Den bedste mand 2017 Udviklingsproducer DK/Spillefilm
Thelma 2017 Co-producent U/Spillefilm
Godless 2016 Producer U/Spillefilm
Rosemarie og gartnerens hemmelighed 2016 Co-producent U/Spillefilm
Sparrows 2015 Producer DK/Spillefilm
Virgin Mountain 2015 Co-producer U/Spillefilm
Louder Than Bombs 2015 Co-producer U/Spillefilm
Steppeulven 2014 Co-producer, Assisterende producer, Postproducer DK/Spillefilm
I lossens time 2013 Assisterende producer, Postproducer DK/Spillefilm
Hotel 2013 Co-producer U/Spillefilm
Mødet med min far Kasper Højhat 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Junk Love 2011 Producer DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.