enda
Person

Mikkel Jersin

Producer. Født 1980. Tog sin afgang som producer fra Den Danske Filmskole i 2011. Derudover har Jersin en BA i Business Communication and International Marketing fra Copenhagen Business School. Umiddelbart efter sin afgang fra filmskolen blev han ansat på Nimbus Film.

Jersins første danske film som producer er ''Sparrows'' (Rúnar Rúnarsson, 2015). Han har arbejdet på en lang række internationale koproduktioner, blandt andet ''Hotel'' (Lisa Langseth, Sverige, 2013), ''Virgin Mountain'' (Dagur Kári, Island, 2015), ''Louder Than Bombs'' (Joachim Trier, Norge, 2015), ''Trækfugle'' (2018) og ''A White White Day'' (2019). Herhjemme har han blandt andet produceret ''Brakland'' (2018), ''Selvmordsturisten'' (2019) og ''Kød & Blod'' (2020).

I 2015 var Jersin på listen over de internationale producere, som branchebladet Screen International udnævnte som "Future Leaders".

Stiftede i 2015 produktionsselskabet Snowglobe med Katrin Pors og Eva Jakobsen.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Remote Control 2024 Producer DK/Dokumentarfilm
København findes ikke 2023 Producer DK/Spillefilm
Forsvundet i natten 2023 Co-producer U/Spillefilm
Miss Viborg 2022 Producer DK/Spillefilm
Den blå kaftan 2022 Co-producer U/Spillefilm
Vanskabte land 2022 Producer DK/Spillefilm
Nest 2022 Producer DK/Kort fiktion
Verdens værste menneske 2022 Co-producer U/Spillefilm
Inherent 2021 Executive producer DK/Kort fiktion
Mitra 2021 Co-producer U/Spillefilm
Human Factors 2021 Co-producer U/Spillefilm
Costa Brava, Libanon 2021 Co-producer U/Spillefilm
De uskyldige 2021 Co-producent U/Spillefilm
Lille sommerfugl 2020 Producer DK/Spillefilm
Kød & blod 2020 Producer DK/Spillefilm
Western Arabs 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Selvmordsturisten 2019 Producer DK/Spillefilm
En hvid, hvid dag 2019 Co-producer U/Spillefilm
Lifeboat 2018 Producer DK/Spillefilm
Brakland 2018 Producer DK/Spillefilm
Trækfugle 2018 Co-producent U/Spillefilm
Petra 2018 Co-producer U/Spillefilm
Den bedste mand 2017 Udviklingsproducer DK/Spillefilm
Thelma 2017 Co-producent U/Spillefilm
Godless 2016 Producer U/Spillefilm
Rosemarie og gartnerens hemmelighed 2016 Co-producent U/Spillefilm
Sparrows 2015 Producer DK/Spillefilm
Louder Than Bombs 2015 Co-producer U/Spillefilm
Virgin Mountain 2015 Co-producer U/Spillefilm
Steppeulven 2014 Co-producer, Assisterende producer, Postproducer DK/Spillefilm
I lossens time 2013 Assisterende producer, Postproducer DK/Spillefilm
Hotel 2013 Co-producer U/Spillefilm
Mødet med min far Kasper Højhat 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Junk Love 2011 Producer DK/Kort fiktion

ARTIKLER OG NYHEDER