Sparrows vinder i Sao Paolo

SAO PAOLO. Filmfestivalen i São Paolo tildelte onsdag aften hovedprisen for bedste film og prisen for bedste manuskript til Rúnar Rúnarssons dansk-islandske spillefilm "Sparrows".

Hovedprisen for bedste film på São Paolo International Film Filmfestival gik onsdag den 4. november til Rúnar Rúnarssons dansk-islandske spillefilm "Sparrows", som er produceret af danske Mikkel Jersin for Nimbus Film. Filmen modtog samtidig den store brasilianske filmfestivals pris for bedste manuskript.

"Sparrows" havde verdenspremiere i Toronto i starten af september og vandt for bare ti dage siden den prestigefulde hovedpris, Den Gyldne Muslingeskal, på den vigtige filmfestivalen i San Sebastian.

Filmen om et far-søn-forhold i en islandsk flække er inspireret af Rúnarssons eget liv, fortæller han i interviewet "Virkeligheden er i gråtoner".

Rúnarsson, der selv har skrevet manuskript til "Sparrows", er uddannet fra Den Danske Filmskole sammen med Mikkel Jersin, filmens klipper Jacob Secher Schulsinger og filmens dansk-svenske fotograf Sofia Olsson.

"Sparrows" er produceret for Nimbus Film og Nimbus Iceland i samarbejde med Pegasus Pictures og MP Films med støtte fra Det Danske Filminstituts konsulentordning og The Icelandic Film Center.

Pris til Peter Flinth

Peter Flinth modtog festivalens pris for bedste internationale ungdomsfilm for den danske instruktørs norsk producerede spillefilm "The Beatles".