Hold øje med Bagger og Jersin

HYLDET. Branchebladet Hollywood reporter har udpeget 15 europæiske instruktører og producere til "Europe's Young Masters: 15 up-and-coming filmmakers to watch". Blandt de otte producere er to danske, Jonas Bagger og Mikkel Jersin.

Jonas Bagger fra Zentropa og Mikkel Jersin fra Snowglobe Film er blandt 15 filmmagere, som udskiller sig ved at "vende op og ned på alt med en helt nyt greb på det at lave film," skriver Hollywood Reporter.

Filmbranchebladet har kig på Jonas Bagger blandt andet, fordi han er en af producerne bag de storsælgende Afdeling Q-film "Kvinden i buret" og "Fasandræberne", men også fordi han arbejder med på Lars von Triers næste filmprojekt "The House that Jack Built".

"Jeg bliver vanvittig inspireret af at arbejde med udlandet og finansiere film internationalt. Det er et dejligt skulderklap at få fra Hollywood Reporter", kommenterer Bagger.

"Samarbejde med udlandet og international finansiering er vigtigere end nogensinde før for dansk film, så enhver form for opmærksomhed fra udlandet er dejlig."

Mikkel Jersin er valgt, fordi han har imponeret ved at producere Runar Runarssons prisvindende dansk-islandske "Sparrows" for Nimbus Film og koproducere norske Joachim Triers første engelsk-sprogede film "Louder Than Bombs" med Jesse Eisenberg og Gabriel Byrne. Også fordi han er en af de tre bagmænd bag det nye danske produktionsselskab Snowglobe Film.

"Anerkendelsen fra Hollywood Reporet minder mig om, hvor taknemmelig jeg er for at kunne arbejde med det, jeg elsker, nemlig filmproduktion," siger Mikkel Jersin.

"Jeg elsker den kreative proces med dygtige, skabende individer og lærer noget nyt om livet og mig selv hver gang. Men jeg kan ikke løbe fra, at jeg også brænder for de forretningsmæssige aspekter og gerne vil nå ud så bredt som muligt med filmene og give publikum en uforglemmelig oplevelse."

De to danske filmmagere kan sole sig i, at de med udnævnelsen er i selskab med hyldede europæiske instruktører som ungarnske Laszlo Nemes, der stod bag den Cannes- og Oscar-vindende "Son of Saul", og tyske Maren Ade, der med "Toni Erdmann" gjorde sig særdeles bemærket blandt filmkritikerne ved dette års Cannes Festival.

De 15 filmmagere fejres ved en glamourøs event lørdag den 24. september i Zürich i forbindelse med Zurich Film Festival.

Hollywood Reporter: Young Masters: 15 Up-and-Coming Filmmakers to Watch