Mit Afghanistan på filmfestival i Dubai

FESTIVAL. Den danske dokumentarfilm "Mit Afghanistan" deltager i konkurrencen om en pris på filmfestival i Dubai i december.

Den danske dokumentarfilm "Mit Afghanistan" er med i konkurrenceprogrammet på den 9. Dubai International Film Festival, som afholdes den 9.-16. december.

Filmfestivalen i Dubai, der er en af de vigtigste og mest velfungerende i Mellemøsten, præsenterer i år 158 film fra 61 lande.

"Mit Afghanistan" er instrueret af Nagieb Khaja, en dansk journalist med afghanske rødder. For nogle år siden rejste han selv ind i den forbudte zone i Afghanistan for at nuancere det forsimplede billede medierne gav af landet, men han endte som fange hos Taliban, og undslap kun lige med livet i behold. På næste rejse medbragte Nagieb 30 mobilkameraer og bad civile afghanere filme sig selv. Filmen byder indenfor i den forbudte zone med alt det, der er forbundet med at leve i krigens skygge.

Filmen er produceret af Lise Lense-Møller, Magic Hour Films og Henrik Grunnet for Grunnet Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.