Mødregruppen i optagelse

PRODUKTION. Zentropa og Nordisk Film Distribution har i dag løftet sløret for 'Mødregruppen' – en komedie af Charlotte Sachs Bostrup efter manuskript af komiker og manuskriptforfatter Christina Sederqvist. I filmens bærende roller ses Danica Curcic, Anders W. Berthelsen, Julie Agnete Vang, Lærke Winther, Marijana Jankovic, Martin Buch og Stephanie León.

Optagelserne til 'Mødregruppen' er i fuld gang og premieren er sat til 7. februar – op til vinterferien 2019. Filmen instrueres af Charlotte Sachs Bostrup efter manuskript af komiker og manuskriptforfatter Christina Sederqvist.

Om Mødregruppen

I Hong Kong lever den nybagte mor Line det vilde jetsetliv sammen med manden Bjørn, som er direktør for familiens internationale virksomhed. Da Line opdager, at Bjørn har en affære med deres filippinske barnepige, rejser hun i raseri til det sidste sted, hendes mand vil lede – hendes sydfynske hjemby. Hvad der blot skal være et kortvarigt ophold, bliver en længere rejse hjem til rødderne, den indebrændte keramikerkusine Maja og mødet med en sprudlende mødregruppe. Bjørn lukker for alle Lines midler og truer med at tage sønnen fra hende. Line står til at miste alt, og samtidig rammer hverdagens praktiske udfordringer og fordommene om livet i provinsen. Sammen med mødregruppen og den fortørnede kusine, tager Line kampen op mod grød, gylp, gæld og trusler fra en magtfuld ægtemand.

I rollen som overklassefruen Line har Danica Curcic sin første store komiske rolle siden Hella Joof-succesen 'All Inclusive', mens hendes mand Bjørn fremstilles af Anders W. Berthelsen. Lines kusine Maja spilles af Julie Agnete Vang, og i rollerne som de øvrige kvinder (og en enkelt mand) i mødregruppen ses Marijana Jankovic, Lærke Winther, Martin Buch og Stephanie León. I andre vigtige roller medvirker bl.a.  Martin Høgsted, Henning Valin, Henrik Birch og Ditte Hansen.

'Mødregruppen' produceres af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut via Markedsordningen, TV 2 og FilmFyn. Nordisk distribution sker i samarbejde med Nordisk Film Biografdistribution.